Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Szentesi fiatal gazdáé a legfenntarthatóbb vállalkozás

Bakó Dániel szentesi fiatal gazda geotermikus energiával fűtött paprikatermesztése nyerte a legfenntarthatóbb vállalkozás díját szerdán az Európai Néppárt által az Európai Parlamentben rendezett Fiatal Gazda Kongresszuson – közölte Glattfelder Béla európai parlamenti (EP) képviselő.

Bakó Dánielék háromgenerációs családi gazdasága termálvíz-fűtésre alapozott növényházi hajtatással foglalkozik, kiváló minőségű paprikát termeszt jelenleg 9 ezer négyzetméteren, amit a jövőben tovább bővít – ez a megoldás nyerte idén a Brüsszelben megrendezett Fiatal Gazda Kongresszus fenntarthatósági díját.

A kongresszust most másodszor rendezték meg, célja a fiatal gazdák munkájának elismerése és népszerűsítése, a legjobb gyakorlatok bemutatása. A rendezvényen az EU 19 tagállamából több száz fiatal gazda vett részt.

A jelentős magyar siker rámutat arra, hogy az európai mezőgazdaság jövőjében növekvő szerepe van a megújuló energia hasznosításának – vélekedett közleményében Glattfelder Béla EP-képviselő.

Glattfelder Béla kitért arra, hogy Nagy-Britanniában a gazdák csaknem egyharmada vesz részt valamilyen formában a megújulóenergia-előállításban, a német gazdák pedig az elmúlt három évben közel 18,2 milliárd eurót fektettek zöld energiákba.

"Megújuló energia nélkül a magyar agrárium sem lehet versenyképes" – fogalmazott a politikus, aki szerint Magyarország kiváló adottságokkal rendelkezik a vidéki megújuló energiatermeléshez.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk

A magyar dolgozók többségének alig maradt szabadsága a járvány miatt

Egy felmérés szerint a dolgozók 14 százaléka semmilyen nyaralást nem tervez a nyárra. Teljes cikk

A cél a gazdaságvédelem és a munkahelyek megőrzése - ismertették a 2021-es költségvetést

A kormány létrehozta az egészségbiztosítási és járvány elleni védekezési alapot, háromszori emelést kapnak a nyugdíjasok. Teljes cikk