Megjelent: 13 éve

Szeptember végéig igényelhetők a női mikrohitelek

A program célja egyrészt, hogy segítse azon női vállalkozásokat, amelyeknek a finanszírozása túl kockázatos vagy nem kifizetődő a kereskedelmi bankoknak, vagy nincsenek meg náluk a bankok által megkívánt mértékű jogi biztosítékok. Másrészt igyekszik segítséget nyújtani a hazai és uniós támogatások elnyeréséhez szükséges önrész biztosításához. Harmadrészt próbálja elősegíteni a szféra vállalkozóvá válását és az önfoglalkoztatását.

A konkrét célok között szerepel a női mikro- és kisvállalkozások megalakulásának ösztönzése; a kisvállalkozói szektor megerősítése, fejlődésük, növekedésük támogatása; fejlesztéseinek és beruházásainak ösztönzése a szektorba irányuló tőkeáramlással; a szektor számára nyújtott pénzügyi szolgáltatások bővítése és minőségének javítása; a mikro- és kisvállalkozások nagy- és multinacionális cégek beszállítójává válásának elősegítése; vállalati hálózatok létrejöttének elősegítése és támogatása; a gazdasági innováció támogatása; új munkahelyek teremtése.

A női mikrohitelprogram más konstrukcióktól függetlenül működik, így akár kereskedelmi banki hitelprogramok, EU-s és hazai pályázatok vagy más finanszírozási konstrukciók (például országos és egyéb helyi mikrohitelprogramok) mellett is alkalmazható. Egyedüli feltétel, hogy az egyéni vállalkozó, egyéni cég, mezőgazdasági őstermelő vagy szellemi szabadfoglalkozású személy nő legyen, illetve, hogy a gazdasági társaságot (vagy egyéb, regisztrációhoz kötött gazdasági tevékenységet folytató szervezet vagy vállalkozás esetében) nő vezesse vagy legalább 50 százalékban birtokolja.

A hitel beruházási célra és forgóeszköz-vásárlásra egyaránt szabadon felhasználható. A kölcsön futamideje hattól 96 hónapig terjedhet, türelmi ideje legfeljebb hat hónap, és csak tőketörlesztésre adható. Amennyiben az illetékes hvk másként nem rendelkezik, a hiteltörlesztések havonta esedékesek.

A női mikrohitelprogramról bővebb információ a www.hungarian-microfinance.hu honlapon olvasható. A pályázati dokumentumok letöltése, valamint a digitális vállalkozásfejlesztési hálózathoz csatlakozott megyei vállalkozásfejlesztési központok számára interneten történő online hiteligénylés beadása a www.microfinance.hu, valamint a www.mikrohitel.eu oldalakról lehetséges.

Világgazdaság
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter