Megjelent: 12 éve

Szeptemberi rohammal küzdenek a munkaügyi központok

Kígyózó sorokkal kell megküzdeniük a munkaügyi központoknak, szeptemberben ugyanis megrohamozzák a frissen érettségizettek, illetve diplomát szerzők az állami állásközvetítő intézményeket - tudatja a Hirado.hu.

A pályakezdők munkába állását több tanfolyammal is segíti az igazgatóság. "Nagyon népszerűek a nyelvi tanfolyamaink, megpróbáltuk megötszörözni a létszámkeretet. Keresettek továbbá még a mérlegképes könyvelő és a különböző számítástechnikai végzettségek" - ismertette Jáczku Tamás igazgató, Észak Alföldi Regionális Munkaügyi központ Debreceni Kirendeltség. Május óta egyébként 1600 fiatal regisztrált a munkaügyi központ debreceni kirendeltségében. Közülük mindössze 300-an vannak azok, akik felsőfokú végzettségűek.

A frissen végzettek nagy része tavaly inkább a külföldi munkalehetőségeket kereste. 320-an kaptak végül munkát Németországban, Angliában, illetve Írországban. A szakemberek úgy vélik, idén leginkább a humán végzettségűeknek lesz kevesebb lehetőségük elhelyezkedni, ezért nekik további segítséget nyújtanak a különböző tanfolyamok indításával.

Hirado.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter