Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Szerszámkészítőket képez új oktatóbázisán az Uniriv Kft.

Az Uniriv Kft. 500 millió forintos beruházással kívánja bővíteni csepregi telephelyét, amely a helyi Nádasdy Tamás Szakközépiskolával együttműködve gyakorlati képzőhelyként bekapcsolódik a szakmunkásképzésbe is - mondta Pócza Antal, a társaság ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére.

images

Az új 5 ezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnok és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló létesítmények három ütemben épülnek majd meg, de már az első ütem magában foglalja azt az oktatóbázist, ahol az új oktatási, szakképzési törvény lehetőségeit kihasználva olyan szerszámkészítőket képeznek majd, akik rendelkeznek a gépi forgácsolás, marás, köszörülés, hegesztés, és a fémmegmunkálás során szükséges összes gyakorlati tudással, ismerettel.

Pócza Antal hangsúlyozta: cégük erősen érdekelt abban, hogy részeivé váljanak a szakmunkásképzésnek, hiszen így maguk biztosíthatják a cég további fejlődéséhez szükséges, megbízható tudással rendelkező szakemberek utánpótlását.

Természetesen tudjuk, nem minden szakmunkástanuló fog a képzés befejeztével az Unirivnél elhelyezkedni, hiszen ezekben a szakmákban a szomszédos Ausztriában és a hazai multinacionális cégeknél is komoly munkaerő kereslet mutatkozik, éppen ezért szeretnénk tudatosítani a tanulókban és szüleikben is, hogy ezeknek az ipari szakmáknak ma már egészen más jellemzői vannak, és más megélhetési lehetőséget is biztosít, mint amiről ők esetleg eddig tudtak - mondta.

Pócza Antal elmondta: telephely fejlesztéséhez uniós pályázatot is benyújtottak, amelyről decemberben várható döntés, pozitív elbírálás esetén a beruházás 20 százalékát kaphatják meg támogatásként, ami 100 millió forintot jelentene.

Az újabb csepregi telephely egy 2,5 hektáros területen, fekszik, itt épül meg az első ütemben egy 3 ezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnok, majd a második és harmadik ütemben egy ezer-ezer négyzetméter alapterületű csarnok, illetve raktárépület.

Az Unirív Kft-t 1991-ben alapították magyar családi vállalkozásban, ebből fejlődött ki az évek során a DSU cégcsoport, amelynek Romániában, Erdélyben is van üzeme, illetve kereskedelmi vállalkozása. Az Unirív Kft. kezdetben főként szegecseket és kötőelemeket gyártott, ma is Csepregen működik, Magyarország és Közép- Európa egyetlen szegecsgyára. A cég jelenleg 80 embert foglalkoztat, 3800 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokukban világszínvonalú technológiával, modern programvezérelt automata sajtológépekkel gyártanak kötőelemeket, fémtömegcikkeket, nemcsak a fémipar, hanem az autóipar számára is.

A DSU cégcsoport csepregi galvanizáló üzeme 1999-ben épült fel főként azért, hogy az Unirív Kft. termékeivel kapcsolatos felületkezelési igényeket kielégítse. Az üzem a legszigorúbb környezetvédelmi előírások betartásával épült és dolgozik ma is. A cégcsoport 2006-ban hozta létre vállalkozását Marosvásárhelyen, a DSU Mures az anyavállalathoz hasonlóan a fémek hidegfolyatással történő precíziós megmunkálásával, húzó- és tömör szegecsek, valamint fémtömegcikkek gyártásával és forgalmazásával foglalkozik.

  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
További cikkek
32 ezer forinttal emeli a béreket az Auchan

Fix alapbéremelést hajt végre az Auchan Magyarország - közölte az áruházlánc. Teljes cikk

Kezdhetnek izgulni az Audi Hungária dolgozói, februárban startolnak a bértárgyalások

Február elején kezdődnek a bértárgyalások az Audi Hungariánál. A cél, hogy a bérek reálértéke ne csökkenjen. Teljes cikk

Folytatódik a zuhanás a tech szektorban, hatszáz munkahelyet szüntet meg a Spotify is

Az elmúlt hetekben a Meta több mint 11 ezer embert, az Alphabet 12 ezret küldött el, az Amazon, ami az Egyesült Államok második legnagyobb... Teljes cikk