Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Szijjártó: forradalmi megújulás a magyar adórendszerben

A miniszterelnök szóvivője szerint az elmúlt időszak kormányzati döntései forradalmi módon újították meg a magyar adórendszert. Szijjártó Péter kiemelte: több európai állam is "Magyarország útját járja" az adópolitikájában. Orbán Viktor kormányfő szóvivője ezzel Kovács László hétfői sajtótájékoztatójára reagált.

MSZP: az Orbán-kormány uniós adószabályokat sért

Az MSZP alelnöke szerint a kormány európai uniós szabályt sért az otthoni pálinkafőzés jövedékiadó-mentességének biztosításával és egyes élőzenei szolgáltatások kedvezményes áfa-kulcs alá sorolásával, ezért akár eljárás is indulhat Magyarországgal szemben, ami alól - annak lejártával - már a soros elnökség sem jelent védelmet.

Kovács László, az Európai Unió korábbi adóügyi biztosa hétfőn sajtótájékoztatón emlékeztetett arra: a távközlési különadó miatt az eljárás első lépése - az információkérés - már meg is történt, mivel azt az uniós szabályok szerint csak az ágazaton belüli fejlesztésekre szabad felhasználni, és nem lehet visszamenőlegesen kivetni.

Az MSZP-s politikus bírálta az egykulcsos személyi jövedelemadót és az elvárt béremelés mértékét nem teljesítő vállalkozások szankcionálását is, ami szerinte munkahelyek megszűnéséhez és fejlesztések elmaradásához vezethet. Kitért arra is, hogy a munkahelyteremtést elsősorban a munkáltatói járulék csökkentése segíthetné.

Szijjártó: példaértékű a magyar adórendszer

A miniszterelnök szóvivője szerint az elmúlt időszak kormányzati döntései forradalmi módon újították meg a magyar adórendszert. Szijjártó Péter hangsúlyozta: több európai állam is "Magyarország útját járja" az adópolitikájában. Szijjártó Péter újságírók előtt hozzátette, ma már több mint tíz európai országban van bankadó, illetve vetettek ki különböző szektorális válságadókat.

Orbán Viktor kormányfő szóvivője így reagált Kovács László hétfői sajtótájékoztatójára, ahol az MSZP alelnöke azt mondta, az Orbán-kormány európai uniós adószabályokkal megy szembe.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter