Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Szociális Expo másodszor Budapesten

Második alkalommal rendezik meg a szociális munka napja alkalmából a Szociális Expót november 12-én és 13-án Budapesten - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A szervezők elképzelései szerint a Szociális Expo alkalmat ad arra, hogy a szociális szakma és a szociális intézmények, szervezetek bemutassák a hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségének elősegítése érdekében végzett tevékenységeiket.

Mint közleményükben írták, a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet a rendezvényen bemutatja a hazai mélyszegénységről szóló kutatását. Itt találkoznak a tanya- és falugondnokok, akik a legnehezebb helyzetben, a távol eső falvakban és tanyákon segítik az embereket. A Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat és az Educatio Nonprofit Kft. a fiatalok helyzetéről, a szegénységben, hátrányos helyzetben élő gyermekek érdekében végzett munkájáról ad tájékoztatást.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium esélyegyenlőségi szakállamtitkársága által rendezett szakmai találkozón leltárt készítenek arról, mit tett a kormányzat a fogyatékos emberek, a nők, a hátrányos helyzetű és roma állampolgárok esélyegyenlőségének érdekében a közelmúltban - olvasható a közleményben.

A szervezők tájékoztatása szerint megrendezik a "Nemzeti Szolidaritási Csúcsot", ahol magyar szakemberek és döntéshozók vitatják meg a válságból való kilábalás lehetőségét. A tavalyi Szociális Expóhoz hasonlóan idén is ki lehet próbálni számos olyan gyakorlatot, amelyet a szociális szakma ügyfelei és munkatársai számára fejlesztettek ki. Emellett az érdeklődök megismerkedhetnek a szakmában nyújtott képzésekkel, a képzőintézményekkel is.

Az idei rendezvényen is lesz kiállítás, ahol a szociális szervezetek mutatják be eredményeiket, kiadványaikat, projektjeiket és állítják ki az ügyfeleik érdekében, illetve az ügyfeleik által készült termékeket. A Szociális Expót a Szociális Szakmai Szövetség és a Szociális Innováció Alapítvány rendezi meg.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Magyar Posta: megszületett a bérmegállapodás a szakszervezetekkel

Több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. Teljes cikk

Munka nélkül maradt halászok demonstráltak a Miniszterelnökség épületénél

Az egyik halász azt mondta, négy éve nincs munkája. A demonstrálók kompenzációt szeretnének. Teljes cikk