Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Szrájkolhatnak a közmunkások

Munkabeszüntetést is kilátásba helyez január 1-jétől a Közmunkások Szakszervezete arra az esetre, ha az őszi parlamenti ülésszak során, a költségvetési vitában nem sikerül elfogadtatni ötpontos javaslatcsomagját - erről Nyakó István, az MSZP országgyűlési képviselője beszélt szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben.

Az ellenzéki politikus, aki a szervezet társelnöke, megismételte a közmunkások helyzetének javítására kidolgozott javaslataikat, majd hozzátette: baloldali kötődésű a szakszervezet, de a nehéz helyzetben élő közmunkások érdekében más pártok részvételét is várják, a Jobbik kivételével.

Nyakó István felhívta a figyelmet, hogy a szakszervezetbe csak azokat várják, akik valóban dolgozni szeretnének, "akik csak a segély miatt vesznek részt a programban és csak a lapátot támasztják" csak rossz képet festenek a közmunkások egészéről.

Reményeik szerint a jelenlegi 2500-as taglétszám év végéig jelentősen bővül, hiszen - mondta - csak tömegesen fellépve van esélyük a helyzetük javítására.

Nyakó István korábban a szakszervezet nevében kérte a korábbi, 13.200 forinttal nagyobb összegű ellátás újbóli folyósítását a közmunkásoknak, azt, hogy minden családból legalább egy főt egész évben napi 8 órában foglalkoztassanak. Javasolta a bérek havi folyósítását a heti fizetés helyett, továbbá a szakmunkás tanulók közmunkaprogramba való gyorsabb bevonását, és hogy a közmunkásokat is a munka törvénykönyve szerinti jogok illessék meg.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter