Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 7 éve

Szrájkolhatnak a közmunkások

Munkabeszüntetést is kilátásba helyez január 1-jétől a Közmunkások Szakszervezete arra az esetre, ha az őszi parlamenti ülésszak során, a költségvetési vitában nem sikerül elfogadtatni ötpontos javaslatcsomagját - erről Nyakó István, az MSZP országgyűlési képviselője beszélt szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben.

Az ellenzéki politikus, aki a szervezet társelnöke, megismételte a közmunkások helyzetének javítására kidolgozott javaslataikat, majd hozzátette: baloldali kötődésű a szakszervezet, de a nehéz helyzetben élő közmunkások érdekében más pártok részvételét is várják, a Jobbik kivételével.

Nyakó István felhívta a figyelmet, hogy a szakszervezetbe csak azokat várják, akik valóban dolgozni szeretnének, "akik csak a segély miatt vesznek részt a programban és csak a lapátot támasztják" csak rossz képet festenek a közmunkások egészéről.

Reményeik szerint a jelenlegi 2500-as taglétszám év végéig jelentősen bővül, hiszen - mondta - csak tömegesen fellépve van esélyük a helyzetük javítására.

Nyakó István korábban a szakszervezet nevében kérte a korábbi, 13.200 forinttal nagyobb összegű ellátás újbóli folyósítását a közmunkásoknak, azt, hogy minden családból legalább egy főt egész évben napi 8 órában foglalkoztassanak. Javasolta a bérek havi folyósítását a heti fizetés helyett, továbbá a szakmunkás tanulók közmunkaprogramba való gyorsabb bevonását, és hogy a közmunkásokat is a munka törvénykönyve szerinti jogok illessék meg.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kiegészült a gyod szempontrendszere

Új ponttal egészült ki a gyermekek otthongondozási díjával (gyod) kapcsolatos állapotvizsgálat szempontrendszere az autisták esetében, miután az... Teljes cikk

A Balaton környékén ellenőriz a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal július második felében országos ellenőrzési akciót indít a Balaton környéki településeken - írják közleményükben. Teljes cikk

Több lépésben kellene az szja-t 9 százalékra csökkenteni

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint több lépésben kellene a jelenlegi 15 százalékról kilenc százalékra vagy még... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár