kapubanner for mobile
Megjelent: 15 éve

Sztrájkokra, tüntetésekre készülhetünk

Demonstrálnának a közszolgálatban dolgozók 13. havi fizetésükért november 29-én. Sztrájkot is kilátásba helyeztek, akárcsak a VDSZSZ - írja a Népszabadság.

Demonstrációt kezdeményez november 29-ére a közszolgálatban dolgozók szakszervezeti szövetsége közösen a többi konföderációval, hogy megvédjék 13. havi fizetésüket, és béremelést is kiharcoljanak. Az is elképzelhető, hogy jövő év elején kétórás sztrájk is lesz a közszférában - írja a szerdai Népszabadság.

A pénzügyi válság miatt tervezett intézkedések a köztisztviselők számításai szerint havonta 15 ezer forintos fizetéscsökkenést jelentenének számukra. A rendszerváltás óta azonban nem fordult elő, hogy a közszolgák fizetését nominálisan is csökkentették volna - olvasható a lapban.

Szintén sztrájkot szervezhet még november első felében a Vasúti Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (VDSZSZ). Ahogy fogalmaznak: élesítik a korábban felfüggesztett munkabeszüntetést.

A szerdai Népszava azt írja: az érdekképviselet legközelebb november 19-én tárgyal a MÁV-val, ám a sztrájkot még ez előtt megtarthatják. Egyeztetés kedden is volt, de akkor sem jutottak dűlőre.

Hírszerző/Népszabadság/Népszava
  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek