Terítéken a nemzetközi és a hazai HR-trendek "/>
Megjelent: 12 éve

Terítéken a nemzetközi és a hazai HR-trendek

A versenyképességhez szükséges, hogy tisztában legyen a vállalatvezetés a saját jellemző tulajdonságaival, de a másokhoz viszonyított helyzetével is. Az I. Országos HR Benchmark Konferencián az előadók többféle szempont szerint járják körbe a kérdést, illetve a hazai és a nemzetközi felméréseket készítő szervezetek mutatják be a friss trendeket.

Az I. Országos HR Benchmark Konferenciát a Nexon és a DGS Global Research közösen rendezi meg május 14-én a Kempinski Hotel Corvinusban. A „Benchmarking a nemzetközi és hazai HR-trendek, tendenciák alapján” címet viselő tanácskozáson – melynek médiapartnere a FigyelőNet – a hazai vállalatvezetők és a HR-szakemberek látókörének szélesítése, a magyarországi emberierőforrás-menedzsment kultúrájának fejlesztése a cél.

A munkaügyi felmérések tapasztalatai

A munkaerő-piaci helyzetképről az MKIK Gazdaság és Vállalkozáselemző Intézet, a XXI. századi emberierőforrás-menedzsment új trendjeiről viszont az Ernst&Young tart előadást. A konferencián a PricewaterhouseCoopers szakértője Investors in People címmel avatja be az látogatókat a HR-folyamatokba, illetve résztvevők megismerhetik a DGS Global Research Országos HR Benchmark Felmérésének eredményeit.

A Watson Wyatt Data Services a piaci versenyképességi vizsgálatok tapasztalatait osztja meg az érdeklődőkkel, a Hewitt a Legjobb Munkahely-felmérés eredményeit ismerteti. Az IBM szakembere a vezetői utánpótlás kritikus helyzetét ecseteli, majd megismerkedhetünk a FranklinCovey kutatásaival. Az AIESEC képviselője a Legvonzóbb Vállalat 2007 című felméréséről beszél, emellett bemutatják a DGS legfrissebb kutatását, a Képzési Benchmark Felmérést is.

A konferencia védnöke Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára és dr. Kisfaludy Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal kormányzati személyügyi szakállamtitkára lesz.

Az egész napos tanácskozás programja itt olvasható. Az érdeklődés nagy, ennek ellenére a szervezők még tudják fogadni a jelentkezéseket.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Karácsony Gergely is megszólalt a lehetséges BKV-sztrájk kapcsán

A főpolgármester szerint a 15 százalékos béremelést nem fogják tudni megadni a BKV-dolgozóknak, de szerinte nem lesz sztrájk. Teljes cikk

Több az egyéni vállalkozó, mint a cég

A legtöbb egyéni vállalkozás tanácsadásban, építőiparban, kereskedelemben érdekelt. Teljes cikk

A béremelések mellett leépítést is végrehajt a Tesco Magyarországon

Emelkednek a bérek a Tesco-Global Áruházak Zrt.-nél, de közben többtucatnyi dolgozótól válnak meg. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek