kapubanner for mobile
Megjelent: 1 hónapja

Tíz, gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedett fiatal állhat munkába a rendőrségnél

Tíz, gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedett fiatal állhat munkába a rendőrségnél az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Belügyminisztérium által indított Apponyi Franciska Jövőműhely Program együttműködése keretében - jelentették be csütörtökön Budapesten.

Fülöp Attila, a belügyi tárca gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón elmondta: a programot négy hónappal ezelőtt indították útjára annak érdekében, hogy segítsék a gyermekvédelmi szakellátásban felnőtt fiatalok életét, pályaválasztását és munkához juttassák őket.

Az elmúlt időszak képzéseinek, illetve az ORFK által biztosított mentorok segítségének köszönhetően elindították tíz fiatal életútját, vagyis kinyitották a gyermekvédelem kapuját - fogalmazott az államtitkár.

Közlése szerint a program folytatásaképpen további munkáltatókkal, havonta átlagban egy foglalkoztatóval kívánnak szerződést kötni; olyan foglalkoztatókkal, amelyek készek kinyitni a saját kapujukat a gyermekvédelemben felnőtt fiatalok előtt. Fülöp Attila példaként említette, hogy már sikerült együttműködési megállapodást kötni az OTP-vel és az OPUS GLOBAL-lal is.

Pozsgai Zsolt, az ORFK személyügyi helyettes vezetője hangsúlyozta, hogy a rendőrség elsőként csatlakozott a programhoz. Elmondta, a rendőrség 50 ezer alkalmazottjával az ország egyik legnagyobb munkáltatója, így számos lehetőséget tud kínálni a gyermekvédelemben felnőtt fiatalok számára: rendőrré is válhatnak, de fegyveres biztonsági őrök, határvadászok vagy közalkalmazotti státuszú munkavállalók is lehetnek.

A novemberben indult képzések nyomán hét fiatal a Budapesti Rendőr-főkapitányságnál helyezkedhet el, további három a Csongrád-Csanád, a Hajdú-Bihar és a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányságnál kaphat állást - sorolta. Reményeik szerint a fiatalok gyökeret eresztenek a rendőri szervezeteknél - mondta a vezérőrnagy. A sajtótájékoztató végén emléklapot vehettek át a programban részt vevő fiatalok.

MTI

  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Felmérés: Emiatt félnek az állásinterjúktól a dolgozók leginkább

A tíz leginkább szorongást okozó helyzet közül nyolc munkahelyi környezethez kapcsolódik. Teljes cikk

Itt ellenőrizhetjük a leggyorsabban, hogy szabályosan foglalkoztat-e munkaadónk

A NAV telefonos alkalmazásában többek között az adószámla is lekérdezhető. Teljes cikk

Csaló WhatsApp hívások: már a HR tanácsadók nevével is visszaélnek

A cég a szükséges jogi lépéseket és a rendőrségi feljelentést is megtette. Teljes cikk