Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Tízezer közfoglalkoztatott Nógrádban

Nógrád megyében több mint tízezren dolgoznak a közfoglalkoztatás keretében, közülük mintegy nyolcezren a téli átmeneti közfoglalkoztatási programokban, 2200 ember pedig a Start mintaprogram résztvevője - mondta Szabó Sándor kormánymegbízott, a Nógrád megyei kormányhivatal vezetője.

A hivatal vezetője szerint a programok fontos jellemzője, hogy a foglalkoztatással párhuzamosan 6500-an képzésben is részesülnek, egyharmad-egyharmad arányban alapkompetencia és kompetencia, betanító, illetve OKJ-s képzéseken vesznek részt.

A kormánymegbízott ismertette: a nyolc általános iskolai végzettséggel vagy azzal sem rendelkező közel kétezer ember számára indították az alapkompetencia képzéseket, további 120 érettségizett pedig kulcsképesség-fejlesztő tréningeken vesz részt.

A betanító jellegű képzések között van a kisgépkezelő, házi betegápoló, parkgondozó, útkarbantartó, térkőburkoló, betonkészítő. Jellemzően kistelepüléseken zajlanak a számítástechnikai tanfolyamok.

Az OKJ-s képzéseken motorfűrész-kezelőnek, faipari gépkezelőnek, zsaluzó ácsnak, asztalosipari szerelőnek, vágóhídi munkásnak képeznek ki embereket.

Az érettségizetteknek bérügyintézői, közbeszerzési referensi, illetve kulturális rendezvényszervezői OKJ-s képzések indultak.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
MSZP: elszegényedés vár a nyugdíjba vonulókra

Az MSZP szerint a nyugdíjak emelésekor a bérek növekedését is figyelembe kéne vennie a kormánynak. Teljes cikk

Ezeken a helyeken tart ellenőrzést a NAV a következő napokban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette, hogy hol fognak vizsgálódni az adóellenőrök augusztusban. Teljes cikk

320 ezres alapfizetéssel keres dolgozókat a BKV, végzettség sem kell

Ismét intenzív toborzási kampányba kezdett a BKV, utaskoordinátorokat keresnek - írja a Pénzcentrum. Teljes cikk