Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Tízezer közfoglalkoztatott Nógrádban

Nógrád megyében több mint tízezren dolgoznak a közfoglalkoztatás keretében, közülük mintegy nyolcezren a téli átmeneti közfoglalkoztatási programokban, 2200 ember pedig a Start mintaprogram résztvevője - mondta Szabó Sándor kormánymegbízott, a Nógrád megyei kormányhivatal vezetője.

A hivatal vezetője szerint a programok fontos jellemzője, hogy a foglalkoztatással párhuzamosan 6500-an képzésben is részesülnek, egyharmad-egyharmad arányban alapkompetencia és kompetencia, betanító, illetve OKJ-s képzéseken vesznek részt.

A kormánymegbízott ismertette: a nyolc általános iskolai végzettséggel vagy azzal sem rendelkező közel kétezer ember számára indították az alapkompetencia képzéseket, további 120 érettségizett pedig kulcsképesség-fejlesztő tréningeken vesz részt.

A betanító jellegű képzések között van a kisgépkezelő, házi betegápoló, parkgondozó, útkarbantartó, térkőburkoló, betonkészítő. Jellemzően kistelepüléseken zajlanak a számítástechnikai tanfolyamok.

Az OKJ-s képzéseken motorfűrész-kezelőnek, faipari gépkezelőnek, zsaluzó ácsnak, asztalosipari szerelőnek, vágóhídi munkásnak képeznek ki embereket.

Az érettségizetteknek bérügyintézői, közbeszerzési referensi, illetve kulturális rendezvényszervezői OKJ-s képzések indultak.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter