Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Több adót fizethetnek a budapestiek

Növelné a budapestiek adóját egy új fideszes módosító javaslat. A helyi adót 2,5 százalékra növelnék, és a különbözetet csak a közösségi közlekedésre lehetne fordítani - írja az MTI.

A helyi adó 2 százalékos felső határa Budapesten legfeljebb 2,5 százalékra emelhető, de a különbözetet csak a közösségi közlekedésre lehet fordítani - egyebek mellett ezt tartalmazza több fideszes képviselő, köztük Rogán Antal és Láng Zsolt törvényjavaslata, amelyet pénteken nyújtottak be a parlamentnek, és az Országgyűlés honlapján jelent meg.

A helyi adót a javaslat szerint csökkentené az az összeg, amelyet az adófizető tömegközlekedési bérletre vagy jegyre fordított. (Az adó tehát ezúttal is csökkenthető lenne a "teljes árú bérlet, menetjegy ráfordításként elszámolt ellenértékével.")

A 2 százalék feletti adó nem esne forrásmegosztás alá, azzal kizárólag a fővárosi közgyűlés rendelkezhetne. A törvény a javaslat szerint februártól lenne hatályos, azonban a helyiadótörvény szerint a terhek évközben nem növelhetők. Ezért a benyújtók azt javasolják, hogy csak 2012-ben a 2 százalék feletti adót a hatályba lépés napjától kelljen megfizetni.

A hir24.hu írása szerint a javaslat a korábban elvérzett közösségi közlekedési adó tervezetének az utódja, ez kiderül az ötletgazdák személyéből, és a javaslat tartalmából is.

MTI/hir24.hu
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter