Megjelent: 13 éve

Több ezer tanárt bocsátanak el nyáron

A nyár végéig országosan mintegy 15 ezer tanárt bocsátanak el- írja a Népszabadság. Csak a fővárosban ezer álláshely szűnik meg. Budapesten leginkább a szakközépiskolák pedagógusainak kell tartaniuk munkahelyük elveszítésétől - 19 szakképző intézményt zárnak be -, vidéken az általános iskolák felső tagozataiban tanítók félthetik leginkább állásukat.

Több ezer tanárnak nem lesz kellemes nyara. Az iskolabezárások-összevonások következtében nyár végéig összesen 15 ezer tanári állás szűnik meg, ráadásul azok sem járnak jobban, akik maradhatnak. Bár kötelezően két órával többet kell tanítaniuk, ezért nem kapnak pluszpénzt. Az idei tanév óta a heti két óra többletmunkát díjazás nélkül is elrendelheti a munkáltató.

Ebben ez évben elmaradt számukra a béremelés is, és reálkeresetük is csökkent - több mint 10 százalékkal. A kormány átképzési támogatással igyekszik javítani a helyzeten. Az elbocsátott pedagógusok az illetékes munkaügyi központoknál június 30-ig pályázhatnak a programra, amelynek keretében projektmenedzseri, nyelvi és informatikai képzéseken vehetnek részt.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter