Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Több foglalkoztatott lehet Tolna-megyében

A Tolna megyei vállalkozások kétharmada tervez beruházást, és növelné a foglalkoztattak számát az elkövetkező három évben, áll a Tolna megyei Területi Operatív Program kérdőíves felmérésének eredményében.

A Tolna megyei önkormányzat honlapján közzétett megyei operatív program készítése során 350 vállalkozás válaszolt a gazdasági környezettel, a pályázati és beruházási hajlandósággal kapcsolatos kérdésekre.

A vállalkozások közel fele 1-10 millió, egyharmada 10-50 millió forint közötti beruházást tervez, a fejlesztések értéke alig több mint tíz százalékuknál lenne 50 és 100 millió forint között.

Azok, akik fejlesztési elképzeléseket jeleztek, 92 százalékban igényelnének hozzá valamilyen támogatást: 47 százalékban vissza nem térítendő forrásra lenne szükségük, 44 százalékuknak a kedvezményes hitel is megfelelő segítség lenne.

A beruházási célok között a válaszadók 60 százalékban az infrastruktúra fejlesztését és az eszközbeszerzést jelölték meg elsőként. Bár a rezsiköltségekre a cégek az összes kiadásuk kevesebb mint negyedét fordítják, 10 százalékuk mégis erre a területre kíván pályázni. A válaszadók 17 százaléka munkahelyteremtésre vagy a munkahelyek megtartására nyújtana be pályázatot.

Azzal kapcsolatban, hogy rendelkezésre áll-e majd megfelelő minőségű és mennyiségű munkaerő, szintén közepes a várakozás.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Magyar Posta: megszületett a bérmegállapodás a szakszervezetekkel

Több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. Teljes cikk

Munka nélkül maradt halászok demonstráltak a Miniszterelnökség épületénél

Az egyik halász azt mondta, négy éve nincs munkája. A demonstrálók kompenzációt szeretnének. Teljes cikk