Megjelent: 3 éve

Több hónapos csúszásban a bérek a 168 óránál

Nem kapják meg a fizetésüket a 168 Óra munkatársai - írta meg az Átlátszó.hu. Az oknyomozó portál úgy tudja, a tulajdonos Brit Media Kft. - amely egy éve vette meg a lapot - likviditási gondokkal küzd. Az alkalmazottak fizetésével több hónapos csúszásban vannak, miközben jó pénzért csábítanak újságírókat a laphoz, írja az mno.

A legnagyobb közéleti napilap kiadóját, a Mediaworks Zrt.-t kedden vásárolta meg a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterhez köthető Opimus Press Zrt. Nem biztos, hogy a Népszabadság a jobboldali médiabirodalom-építés végét jelenti. A Magyar Narancs csütörtöki számának beharangozójából kiderül, hogy a hetilap úgy tudja, a következő kiszemelt a Bors bulvárlap. A Kajmán-szigeteken bejegyzett Radio Bridge Media tulajdonában álló Lapcom Zrt. is elkelhet a közeljövőben, ez a társaság adja ki a Bors mellett a két legnagyobb példányszámú regionális lapot, a Kisalföldet és a Délmagyarországot.

A kormányközeli médiában sem fenékig tejfel az élet: a közmédiától például 141 embert rúgnak ki - erősítette meg a 24.hunak az MTVA sajtófőnöke Kobza Miklós, akinek munkásságáról korábban itt írtunk. A tartalmi területről 34, a gyártásiról 58, a műszakiról 29, a kiszolgáló területről 20 fő távozik, Kobza Miklós elmondása szerint az érintettek 16 százaléka éri el öt éven belül a nyugdíjkorhatárt. Hozzátette: nem kiszervezésről van szó, „a leépítés egyetlen célja, hogy a közmédia hatékonyabban, a belső párhuzamosságokat megszüntetve működjön a jövőben”.

mno.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter