Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Több millióra büntették a külföldi zugárusokat Nyíregyházán

Külföldi zugárusokat büntettek az ellenőrök a nyíregyházi piacon, és adótartozást szedtek be tőlük - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adóigazgatóságának munkatársa szombaton az MTI-vel.

Magyar Norbert elmondta: a kínai árusok 4,5 millió forint adótartozást róttak le, míg az ukrán, román és lengyel zugárusok egymillió forint bírságot fizettek különböző adózással összefüggő szabálytalanságok miatt.

A térségi adóigazgatóság munkatársának tájékoztatása szerint a kínai kereskedők Budapesten bejegyzett cégeik neve alatt árusítanak a nyíregyházi piacon. Fővárosi székhelyük azonban fellelhetetlen, így több esetben az adóhatóság sikertelenül kísérli meg adótartozásuk beszedését.

Most az ellenőröknek az érintettek 4,5 millió forint kintlévőséget fizettek be, nem volt arra szükség, hogy a tartozás fejében árukészletet foglaljanak le tőlük. Az ukrán, román és lengyel árusokra főként nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt rótták ki az ellenőrök az egymillió forint összegű bírságot.

Magyar Norbert közölte, az ellenőrzési akció során másfél mázsa külföldi élelmiszert is lefoglaltak, amelynek belföldi forgalomba hozatali engedélyével nem rendelkeztek.

A nyíregyházi piacon a napokban 60 adóellenőr, pénzügyőr, adóvégrehajtó és élelmiszerbiztonsági felügyelő tartott ellenőrzést a helyi kereskedők jelzése alapján, akik azt kifogásolták, hogy a külföldi zugárusok "valósággal ellepték" az árusítóhelyet, illetve "házalnak" is a városban, gyakran kétes minőségű termékekkel.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter