Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Több mint 2,6 milliárd forint nyereség a GYSEV-nél

Több mint 2,6 milliárd forintos nyereséggel zárta a 2011-es évet a GYSEV Zrt., a társaság csoportszinten 2,624 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el. Skála János gazdálkodásért is felelős általános vezérigazgató-helyettes szerint ezek az eredmények nem jöhettek volna létre a szakmailag kitűnően képzett és felelősségteljes munkát végző munkatársak nélkül.

A GYSEV a nyereséget fejlesztésekre, uniós pályázatok önrészére, valamint a cégcsoporton belüli tőkeszerkezet optimalizálására fordíthatja -– írják az előző héten tartott éves rendes közgyűlésen elfogadott éves beszámolóról.

A GYSEV összevont mérlegfőösszege 77 milliárdról 98 milliárd forintra emelkedett, szolgáltatásaikat az előző évinél 11,36 százalékkal több, 3,526 millió utas vette igénybe.

Az osztrák területen hasonló növekedést mutat a személyszállítás és 2012 első negyedévében a dinamikus növekedés tovább folytatódik.

2011-ben a GYSEV csoport összes egysége eredményt termelt, ugyanakkor a tetemes nyereség közel 60 százalékát -–a rendkívül nehéz üzletági környezet ellenére és Európában egyedülálló módon-– az osztrák és magyar területen is működő cargo vállalatok termelték meg" - tudatta Skála János gazdálkodásért is felelős általános vezérigazgató-helyettes.

A vasúttársaság a 2011 évi eredményei után Magyarországon 458 millió forint, Ausztriában 780 ezer euró (mintegy 230 millió forint) társasági adót fizetett. Helyi adó kötelezettségei az érintett önkormányzatoknál a 2011 éves tevékenység után 336 millió forintot tettek ki -– közölte Skála János.

A vezető hangsúlyozta: nem jöhettek volna létre mindezek az eredmények a szakmailag kitűnően képzett és felelősségteljes munkát végző munkatársak nélkül. Jól működő és eredményes GYSEV-et adott át az igazgatóság elnöke, a vezérigazgatóként távozó Dávid Ilona és a szintén távozó vezérigazgató-helyettes, Ungvári Csaba.

Az eredményből olyan eszközök beszerzését tervezik, amelyek a piacképesség növelését és fejlődését biztosítását szolgálják, valamint ebből több, már elnyert és folyamatban lévő uniós projekt önrészét is biztosítani fogják. Kiemelt szerepet kap a tavaly átvett vonalak villamosítása, amire már benyújtotta pályázatát a vasúttársaság.
"
Az eredményesség annak tudatában különösen jelentős, hogy 2011-ben 214 kilométerrel bővült a vonalhálózatunk, decembertől pedig már a GYSEV szállította az utasokat ezeken a szakaszokon" -– mondta Dávid Ilona, a vasúttársaság elnöke. "Több, kimondottan nagyszabású beruházásunk is volt tavaly: az új szakaszokra 11 darab használt, de kitűnő állapotban lévő Jenbacher motorvonatot vásároltunk, vasúti kocsi felújítási programba kezdtünk, állomásokat újítottunk fel, wifi-szolgáltatást építettünk ki várótermekben és intercityken. Emellett tavaly zárult a 48,6 milliárd forintos Sopron-Szombathely-Szentgotthárd nagyprojekt pályafelújítási szakasza. Ezek a beruházások rengeteg forrást igényeltek, mégis sikerült komoly eredménnyel zárni a tavalyi évet" -– idézi a közlemény Dávid Ilonát, a vasúttársaság elnökét.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Így védi munkatársait a Tesco: korlátozzák a bevásárlók számát

Április 9-től korlátozza a bevásárlók számát a Tesco áruházaiban. A cél a vásárlók, munkatársak egészségének védelme, és annak... Teljes cikk

Különleges pakkot kapnak a Nestlé dolgozói

Bérkiegészítést, bérgaranciát, vállalati kölcsön moratóriumot és ingyenes étkezési lehetőséget is kapnak a Nestlé dolgozói és kölcsönzött... Teljes cikk

Segélyalapot hoztak létre a Waberers munkatársai

Csaknem 18 millió forint gyűlt össze eddig abban a segélyalapban, amit a Waberers továbbra is dolgozó munkatársainak befizetéseiből hoztak létre. A... Teljes cikk