Több mint 330 ezren választották az egyszerűsített adóbevallást"/>
Megjelent: 11 éve

Több mint 330 ezren választották az egyszerűsített adóbevallást

Összesen 332 ezer adózó kérte az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivataltól (APEH), hogy készítse el helyette szja bevallását - közölte az adóhatóság kedden.

Az adóhatóság sajtóközleménye szerint 270 ezren postán küldték vissza az erről szóló nyilatkozatot, 5 ezren elektronikus úton juttatták vissza, míg 57 ezer adózó személyesen vitte be a dokumentumot az APEH valamelyik ügyfélszolgálatára. Az adóhatóság sikeresnek tartja az új kezdeményezést.

Az önadózás "Egyszerűbb, könnyebb, gyorsabb" szlogennel hirdetett, az idén bevezetett új formájának az volt a célja, hogy az adózóknak minél kevesebb időt kelljen eltölteni bevallásuk elkészítésével. Akik élni kívántak az új lehetőséggel, február 16-ig juttathatták vissza az APEH-hoz erre vonatkozó nyilatkozatukat.

Az adóhatóság a visszaérkezett nyilatkozatok és a rendelkezésére álló adatok alapján elkészíti a bevallási ajánlatot, amit legkésőbb 2009. április 30-ig megkapnak az adózók. Ezt május 20-ig kell aláírva - és szükség esetén kijavítva - visszaküldeni az adóhatóságnak, amivel a bevallás érvényessé válik. A visszaigényelt adót 30 napon belül utalja az APEH a megadott címre vagy számlaszámra.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter