Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Több napos sztrájk kezdődhet december 17-én

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) Szolidaritás, és a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége is csatlakozott a Liga Szakszervezetek december 17-iki sztrájk felhívásához.

Gaskó István, a Liga Szakszervezetek, és a VDSZSZ Szolidaritás elnöke pénteken bejelentette: december 17-én reggel 6 órától határozatlan időre országos vasúti sztrájkot hirdetnek, amelyet fenntartanak mindaddig, amíg a kormánnyal nem tudnak megegyezni.

Gál Rezső, a Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke közölte: december 17-én 4 órás sztrájkot tartanak, ám megnyugtatta a közvéleményt, hogy nem fog sötétbe borulni az ország, mivel az elégséges szolgáltatásról szóló törvény szigorúan szabályozza ennek feltételeit.

Gaskó István elmondta, hogy bár péntek 16 órára várták a kormány képviselőit, ők jelezték, inkább hétfőn reggel tartanák meg a sztrájk tárgyalást. A Liga az időpontot elfogadta. A szakszervezetek a december 15-iki tüntetést, és a december 17-iki sztrájkot az egészségbiztosítási reform és a nyugdíjszámítás 2008. január 1-jétől érvényes számítási módja, valamint a vasúti mellékvonalak megszüntetése elleni tiltakozásul tartják.

A sztrájkfelhíváshoz harmadikként csatlakozott a Liga Villamos- és Hőenergia-ipari Szakszervezetek - közölte Egyed Ferenc elnök.

  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter