Megjelent: 1 éve

Több nő kerül a kaliforniai cégek vezetésébe

A kaliforniai székhelyű vállalatoknál ezentúl nem állhat a vezetőség tisztán férfiakból. Jelenleg a cégek negyedénél ül kettőnél több nő a vezetőségben.

Szeptember 30-ától lépett életbe egy új törvény, mely bejárást biztosít a csúcs testületekbe a hölgyek számára -írja a nuus.hu. A szabályok szerint legalább egy nő kötelezően részt kell vegyen a cégirányításban, akit 2019 végéig fel kell mutatniuk a vállalatoknak, különben pénzbüntetéssel néznek szembe. Ahol öt igazgató van, ott két női munkaerőt ír elő a rendelkezés, és ezeket a pozíciókat 2021-ig kell feltölteni. Legalább hat szék esetén pedig már a posztokból hármat hölgyeknek illene elfoglalniuk.
Az életbe lépő szabályozás érinti a nőket, gyerekeket és dolgozó családokat is, ugyanis célja a védelem és a támogatás.

Az egyik szenátor szerint, ha a magasabb szinteken magasabba a női munkaerő száma, az produktívabbá teszi a cégeket is. A népesség fele nő, ám a vásárlások 70 százalékát intézik nők - így a meglátásaik kulcsfontosságúak, melyek jól jönnek egy cég döntéshozatalában, és testületi kultúráját tekintve is - hangzik a másik érv.

Pennsylvaniában tavaly hoztak egy új szabályt, hogy 2020-ra 30 százalékban legyenek női vezetők a cégeknél, az állami vállalatokat is ideértve. Norvégiában ez a szám 40 százalék, de hogy sikerül-e maradéktalanul teljesíteni az új előírást, az a CNN Money szerint sem belátható még.

nuus.hu


  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter