Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 hónapja

Több nő kerül a kaliforniai cégek vezetésébe

A kaliforniai székhelyű vállalatoknál ezentúl nem állhat a vezetőség tisztán férfiakból. Jelenleg a cégek negyedénél ül kettőnél több nő a vezetőségben.

Szeptember 30-ától lépett életbe egy új törvény, mely bejárást biztosít a csúcs testületekbe a hölgyek számára -írja a nuus.hu. A szabályok szerint legalább egy nő kötelezően részt kell vegyen a cégirányításban, akit 2019 végéig fel kell mutatniuk a vállalatoknak, különben pénzbüntetéssel néznek szembe. Ahol öt igazgató van, ott két női munkaerőt ír elő a rendelkezés, és ezeket a pozíciókat 2021-ig kell feltölteni. Legalább hat szék esetén pedig már a posztokból hármat hölgyeknek illene elfoglalniuk.
Az életbe lépő szabályozás érinti a nőket, gyerekeket és dolgozó családokat is, ugyanis célja a védelem és a támogatás.

Az egyik szenátor szerint, ha a magasabb szinteken magasabba a női munkaerő száma, az produktívabbá teszi a cégeket is. A népesség fele nő, ám a vásárlások 70 százalékát intézik nők - így a meglátásaik kulcsfontosságúak, melyek jól jönnek egy cég döntéshozatalában, és testületi kultúráját tekintve is - hangzik a másik érv.

Pennsylvaniában tavaly hoztak egy új szabályt, hogy 2020-ra 30 százalékban legyenek női vezetők a cégeknél, az állami vállalatokat is ideértve. Norvégiában ez a szám 40 százalék, de hogy sikerül-e maradéktalanul teljesíteni az új előírást, az a CNN Money szerint sem belátható még.

nuus.hu


Follow hrportal_hu on Twitter