Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Több pénz jut a hátrányos helyzetűek munkaerő-piaci reintegrációjára

A kormány egymilliárd forinttal növeli a leghátrányosabb helyzetű csoportok munkaerő-piaci esélyeinek növelésére szolgáló összeget a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében - az erről szóló határozat a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg.

images

images

A motiváló képzésekre és támogató szolgáltatásokra eredetileg 7 milliárd 250 millió forint állt a Türr István Képző és Kutató Intézet rendelkezésére. A megemelt összeg 8 milliárd 250 millió forint.

A projekt célja a leghátrányosabb helyzetű csoportok társadalmi helyzetének és befogadásának, foglalkoztathatóságának és életkörülményeinek javítása. Cél továbbá a hátrányos helyzetűek munkaerő-piaci integrációjának támogatása, a közösségek kohéziójának erősítse.

A projekt célja az alapkompetenciák fejlesztése, a támogató szolgáltatások hozzáférésének javítása, az önszerveződés támogatása, valamint a közösségfejlesztés erősítése.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter