Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Több pénzt a fiatalkori munkanélküliség megoldására!

Azonnali lépéseket sürgetett a fiatalkorúak munkanélküliségének csökkentése érdekében Tabajdi Csaba szocialista európai parlamenti (EP) képviselő kedden kiadott közleményében. Göncz Kinga szerint a hátrányos helyzetűeknek sem szabad kimaradniuk a támogatásból.

Tabajdi a témához benyújtott írásbeli hozzászólásában annak a véleményének adott hangot, hogy míg az Európai Tanács a spanyol bankrendszer megmentésére 100 milliárd eurót fordított az európai adófizetők pénzéből, addig a fiatalkori munkanélküliség felszámolására mindösszesen 8 milliárd eurót szán a következő hét évben.

"Nem látszatmegoldásokra és üres ígéretekre van szükség. Nyomatékosan kérjük az állam- és kormányfőket, hogy a jövőben fordítsanak kiemelt figyelmet Európa legégetőbb kérdésére, a fiatalkori munkanélküliség megoldására!" - szögezte le a magyar szocialisták EP-delegációjának vezetője.

Tabajdi szerint Magyarországon a folyamatos megszorítások, a beruházásokat elüldöző gazdaságpolitika, a felsőoktatásban intézményesített röghöz kötés miatt a fiatalok elveszítették a remény, hogy a magyar kormány változtathat a "kilátástalan helyzeten".

"Adjuk nekik vissza a hitet a boldogulás lehetőségében! Ehhez azonban jóval több politikai akaratra és uniós forrásra van szükség!" - közölte Tabajdi.

Tabajdi Csaba és Göncz Kinga úgy vélte, hogy az Európai Unió történetének legmélyebb válságát éli, amelynek legnagyobb vesztese a fiatal nemzedék.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Magyar Posta: megszületett a bérmegállapodás a szakszervezetekkel

Több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. Teljes cikk

Munka nélkül maradt halászok demonstráltak a Miniszterelnökség épületénél

Az egyik halász azt mondta, négy éve nincs munkája. A demonstrálók kompenzációt szeretnének. Teljes cikk