Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Több pénzt a fiatalkori munkanélküliség megoldására!

Azonnali lépéseket sürgetett a fiatalkorúak munkanélküliségének csökkentése érdekében Tabajdi Csaba szocialista európai parlamenti (EP) képviselő kedden kiadott közleményében. Göncz Kinga szerint a hátrányos helyzetűeknek sem szabad kimaradniuk a támogatásból.

Tabajdi a témához benyújtott írásbeli hozzászólásában annak a véleményének adott hangot, hogy míg az Európai Tanács a spanyol bankrendszer megmentésére 100 milliárd eurót fordított az európai adófizetők pénzéből, addig a fiatalkori munkanélküliség felszámolására mindösszesen 8 milliárd eurót szán a következő hét évben.

"Nem látszatmegoldásokra és üres ígéretekre van szükség. Nyomatékosan kérjük az állam- és kormányfőket, hogy a jövőben fordítsanak kiemelt figyelmet Európa legégetőbb kérdésére, a fiatalkori munkanélküliség megoldására!" - szögezte le a magyar szocialisták EP-delegációjának vezetője.

Tabajdi szerint Magyarországon a folyamatos megszorítások, a beruházásokat elüldöző gazdaságpolitika, a felsőoktatásban intézményesített röghöz kötés miatt a fiatalok elveszítették a remény, hogy a magyar kormány változtathat a "kilátástalan helyzeten".

"Adjuk nekik vissza a hitet a boldogulás lehetőségében! Ehhez azonban jóval több politikai akaratra és uniós forrásra van szükség!" - közölte Tabajdi.

Tabajdi Csaba és Göncz Kinga úgy vélte, hogy az Európai Unió történetének legmélyebb válságát éli, amelynek legnagyobb vesztese a fiatal nemzedék.
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
ITM: a százezret közelíti az ágazati bértámogatási programban megmenthető munkahelyek száma

Az elmúlt 5 hónap alatt ötezer munkavállalónak igényelték az ágazati bértámogatást. Teljes cikk

Közel a megállapodás a minimálbérről, ekkora emelés jöhet

Hamarosan döntés születhet róla, mennyivel emelkedik a minimálbér összege idén. Teljes cikk

Három hét múlva fizetik a 13. havi nyugdíj első részletét

Február 12-től folyósítják az egyheti pluszjuttatást- jelentette be Zsigó Róbert. Teljes cikk