Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Több pénzt a fiatalkori munkanélküliség megoldására!

Azonnali lépéseket sürgetett a fiatalkorúak munkanélküliségének csökkentése érdekében Tabajdi Csaba szocialista európai parlamenti (EP) képviselő kedden kiadott közleményében. Göncz Kinga szerint a hátrányos helyzetűeknek sem szabad kimaradniuk a támogatásból.

Tabajdi a témához benyújtott írásbeli hozzászólásában annak a véleményének adott hangot, hogy míg az Európai Tanács a spanyol bankrendszer megmentésére 100 milliárd eurót fordított az európai adófizetők pénzéből, addig a fiatalkori munkanélküliség felszámolására mindösszesen 8 milliárd eurót szán a következő hét évben.

"Nem látszatmegoldásokra és üres ígéretekre van szükség. Nyomatékosan kérjük az állam- és kormányfőket, hogy a jövőben fordítsanak kiemelt figyelmet Európa legégetőbb kérdésére, a fiatalkori munkanélküliség megoldására!" - szögezte le a magyar szocialisták EP-delegációjának vezetője.

Tabajdi szerint Magyarországon a folyamatos megszorítások, a beruházásokat elüldöző gazdaságpolitika, a felsőoktatásban intézményesített röghöz kötés miatt a fiatalok elveszítették a remény, hogy a magyar kormány változtathat a "kilátástalan helyzeten".

"Adjuk nekik vissza a hitet a boldogulás lehetőségében! Ehhez azonban jóval több politikai akaratra és uniós forrásra van szükség!" - közölte Tabajdi.

Tabajdi Csaba és Göncz Kinga úgy vélte, hogy az Európai Unió történetének legmélyebb válságát éli, amelynek legnagyobb vesztese a fiatal nemzedék.
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter