Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Több száz állást teremt a zöldgazdaság Karcagon

Lerakták a karcagi ipari park ökoparkjának, valamint hűtőgép- és elektronikaihulladék-hasznosító üzemének alapkövét pénteken.

Az ünnepségen a vidékfejlesztési miniszter kiemelt feladatnak nevezte a zöldgazdaság fejlesztését. Fazekas Sándor hangsúlyozta: az elektronikai hulladékok hasznosításával nyerhető értékes nyersanyagokra szüksége van Magyarországnak a jövő ipari és technológiai beruházásainak megvalósításához.

A hulladékhasznosító üzem a befektetők szándékai szerint egy év alatt, mintegy 3,5 milliárd forintból készül el, és 160-180 új munkahelyet teremt majd a térségben - mondta Fazekas Sándor.

A létesítmény Magyarország összes használaton kívüli hűtőgépének szétszerelésére alkalmas lesz, az elektronikai hulladékoknak pedig közel felét dolgozhatják fel itt. Megjegyezte: további, hasonló profilú beruházásokról is szó van, amelyekkel újabb milliárdok érkezhetnek Karcagra, 600-800 embernek biztosítva állást.

Az eseményen Varga Mihály tárca nélküli miniszter hangoztatta: a most indulóhoz hasonló beruházások viszik közelebb Magyarországot a felemelkedéshez és a munka alapú gazdasághoz, amely nélkül nem tud kikerülni az adósságcsapdából, és felzárkózni Európa fejlett államaihoz. - Nem csupán Karcag, de az egész régió megtartóképessége szempontjából nélkülözhetetlenek az új munkahelyek - mondta.

Székely István, a helyi ipari park fejlesztéséért felelős cégcsoport ügyvezetője elmondta: a Karcagi Ipari Park Kft. 2011 októberében vásárolta meg az önkormányzattól a karcagi ipari park északi részét, amelynek infrastruktúrafejlesztésére 226 millió forintot fordítanak, ehhez 113 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek. A tervek szerint még a nyár folyamán további 60 hektárral bővülhet a jelenleg 43 hektáros terület.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munkahelymegtartásért jutalékemelés a kkv-knak

A Szerencsejáték Zrt. a munkahelyek megtartását kéri a támogatásért a értékesítő partnereitől. Teljes cikk

Az elmúlt 20 év legnagyobb elbocsátására készül a Nissan

Dolgozóinak 15 százalékát, több mint 20 ezer alkalmazottját készül elbocsátani világszerte a japán Nissan Motor Co. autóipari konszern a csökkenő... Teljes cikk

Építőipari szakemberek ezrei tértek haza külföldről, ötödük maradna is

Mintegy 5 ezer építőipari szakember érkezett haza külföldről a koronavírus miatt, ötödük maradna is. Ehhez azonban bérfelzárkóztatás, a... Teljes cikk