Megjelent: 12 éve

Több száz uniós állás Budapesten

Immár harmadik alkalommal szervez a magyarországi Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES) nemzetközi állásbörzét, ezúttal október 11-én. A budapesti rendezvényre mind a nyelvtudással rendelkező diplomás, mind a felsőfokú végzettséggel nem rendelkező munkakeresőket várják a szervezők.

images

A fővárosi rendezvényre Európai Gazdasági Térség 18 országából érkeznek kiállítók és EURES tanácsadók. Az álláskeresők előadásokat hallgathatnak, megismerhetik az állásokat kínáló országok munkaviszonyait és jogi segítséget is kaphatnak. A rendezvényen részt vesznek az EUvonal tanácsadói is, akiktől számos információ megtudható a külföldi munkavállaláshoz kapcsolódó gyakorlati kérdésekkel (pl. kiutazással, kinti élettel, szabályozásokkal) kapcsolatban.

A 3. Nemzetközi Állásbörzére 2008. október 11-én (szombaton) 10-18 óra között kerül sor Budapesten, a Magyar Telekom Székház aulájában (I., Krisztina krt. 55.). A rendezvényen ingyenes vehetünk részt, illetve vehetjük igénybe az ott elérhető szolgáltatásokat.

A szervezők célja, hogy az eseményen megjelenő külföldi foglalkoztatási szolgálatok EURES tanácsadói pontos és hiteles útmutatást nyújtsanak az Európai Gazdasági Térség tagállamainak élet- és munkakörülményeiről, munkaügyi szabályozásáról, tanácsot adjanak az érdeklődő álláskeresőknek a külföldi álláslehetőségekről, valamint eligazodást kínáljanak a munkavállalás mindennapi problémáinak megoldásában is.

Több lehetőség

A rendezvényen - nem függetlenül a tavasszal rendezett 2. Nemzetközi Állásbörze rendkívül pozitív visszhangjától - 25 százalékkal több kiállító és tanácsadó vesz majd részt, mint az elmúlt alkalommal. Összesen 18 ország 43 kiállítója kínál majd lehetőségeket. Munkaadók és EURES tanácsadók érkeznek többek között Ausztriából, Bulgáriából, Dániából, Egyesült Királyságból, Észtországból, Finnországból, Hollandiából, Írországból, Litvániából, Máltáról, Németországból, Norvégiából, Olaszországból, Romániából, Spanyolországból, Svédországból, Szlovákiából és Szlovéniából.

Az állásbörzén a legkülönfélébb munkakörökbe keresnek jelentkezőket. Ennek megfelelően a munkáltatók a szakmunkásoktól a diplomásokig terjedően minden rétegnek kínálnak lehetőségeket. Jelentkezőket várnak többek között mérnöki, tanári, gépjárművezetői, építő- és vendéglátó-ipari, húsfeldolgozói, és fémipari szakmunkás munkakörökbe, de keresnek például termék- és adatmenedzsert is. A legtöbb munka megszerzéséhez idegen nyelvtudás szükséges, azonban vannak olyan állásajánlatok is, ahol ez nem követelmény, de mindenképpen ajánlott. Az előre leadott álláslehetőségek részletei egyébként már megtalálhatóak a rendezvény honlapján.

A szervezők javasolják, hogy mindenki vigyen magával idegen nyelvű önéletrajzot. A külföldi munkalehetőséget keresők ehhez segítséget kaphatnak az EURES honlapon, ahol elkészíthetik saját önéletrajzukat.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter