Megjelent: 15 éve

Toboroz az európai cégek többsége

2005-ben az európai munkáltatók több mint 59 százaléka fog új embereket felvenni, derül ki egy nemrég közreadott nemzetközi felmérésből.

images

images

Élénkülő gazdaság, növekvő cégek

Az 1800 HR menedzser megkérdezésén alapuló piackutatás szerint, melyet a StepStone fejvadász cég készített, a cégek közel kétharmada bővít, és csak 11 százalékuk csökkenti létszámát. 2004-hez mérten az eredmények pozitív tendenciák mutatnak: a tavalyi évben csak a cégek 52 százaléka akarta növelni alkalmazottai számát, és 13 százalékuk jelezte év elején, hogy elbocsátásokat tervez. A humán erőforrás bővítése általában a gazdaság élénkülését követi: a vállalatok a szakember-gárdát akkor növelik, ha optimisták a cég jövőjét illetően.


Legkevésbé az olasz munkavállalók bizakodhatnak

Hollandiában és Belgiumban a legpozitívabb a munkáltatók hozzáállása: itt előreláthatóan 70 százalékuk vesz fel új munkatársakat idén. A holland alkalmazottak nyugodtan nézhetnek az idei év elé, mivel a cégeknek csak 4 százaléka tervez létszámcsökkentést. Az olasz cégek viszont negatívabban állnak 2005-ben az emberi erőforrás-fejlesztés kérdéséhez, mint tavaly: 2005-ben csak 46 százalékuk vesz fel új embert, míg a múlt évben a munkaadók több mint fele jelezte a StepStone felmérésében, hogy új munkatársakat toboroz.

Az álláspiac élénkülését jelzi, hogy a Association of Executive Search Consultants (AESC) egy korábbi felmérése szerint a felsővezetői szint bővítése is mind több vállalatra jellemző. A globális, Európára is kiterjedő kutatás eredményei szerint a tavalyi évben 2000 óta először nőtt a kereslet az executive szakemberek iránt.
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter