Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Tovább csökkent a munkanélküliség Lengyelországban

Lengyelországban tovább csökkent a munkanélküliség áprilisban, a márciusi 14,4 százalékról 13,7 százalékra - tette közzé kedden a munkaügyi minisztérium.

A minisztérium tájékoztatása szerint a 38 milliós országban 2,105 millióan voltak állás nélkül áprilisban, egy évvel korábban még 2,7 millióan, ami 17,2 százalékos munkanélküliségnek felelt meg.

A munkaügyi miniszter szerint a gyors gazdasági növekedésnek köszönhetően reális az esély arra, hogy az év végére 11 százalékra mérséklődik a ráta.

Lengyelországban folyamatosan csökkent a munkanélküliség az 1989-es fordulatot követő csúcsról, a 2003. februári 20,3 százalékról, mindamellett a ráta még mindig a legmagasabb az Európai Unióban.

Tavaly a hazai összterméke 5,8 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, az utolsó negyedévben 6,4 százalékkal nőtt, újabb rekord ütemben haladta meg az egy évvel korábbit. A kormány az idei első negyedévben akár 7 százalékos növekedést is lehetőnek tartott.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter