Megjelent: 9 éve

Túlélésért küzdenek a kőfaragók

Nyílt levéllel fordult az országgyűlési képviselőkhöz a Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozások Országos Ipartestülete, mivel álláspontja szerint a megfelelő szabályozás nélkül lassan a teljes hazai kőfaragó ágazat meg fog szűnni - írja a Magyar Hírlap.

A magyar árak alatt beszerzett kínai áru, a szűkülő piac, a vásárlóerő csökkenése és a szakemberképzés hiányosságai miatt a hagyományos, családi kőfaragó vállalkozásoknak ma már a túlélésért kell küzdeniük.

Magyarországon a kőfaragásnak régi hagyománya van. Manapság a mesterség körülbelül fele-fele arányban a sírkőkészítés és az építészetben használatos díszítőelemek, szegélyek készítéséből áll.

Mivel az alacsony ár és a kiváló áru általában nem jár kéz a kézben, ezért az olcsó, "nagyüzemi", gyakran szakértelem nélkül összeeszkábált sírkövek akár életveszélyesek is lehetnek. Az alacsony ár mellett még a reklámok is a tisztességtelen vállalkozók kezére játsszák az ügyfeleket.

Tisztességtelen ügyletekre is fel szeretnék hívni a figyelmet az ipartestület képviselői azáltal, hogy nyílt levelet küldenek az országgyűlési képviselőknek. Levelükben kitérnek az ágazatot ért károkra, valamint a mesteremberekkel szembeni igazságtalanságokra is.

Magyar Hírlap
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter