Megjelent: 9 éve

Tüntetést terveznek a pedagógusok

Demonstrációt tervez több pedagógus szakszervezeti tömörülés Miskolcon, a borsodi megyeszékhelyen szeptember elsején tartják az egységes miskolci közoktatási tüntetést - tájékoztatott az MTI.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is aggodalommal tekint az új közoktatási törvényben foglaltakra, bár addig nem tervez megmozdulásokat, amíg nem látták a törvényben foglaltakat.

A március 1-jén alakult miskolci pedagógus-szakszervezeteket összefogó sztrájkbizottság szerint az önkormányzat tervezett intézkedései csoportösszevonásokkal, tagozatmegszüntetésekkel, tagozati és egyéb óraszámcsökkentésekkel, szakkörök, tehetséggondozó, felzárkóztató foglalkozások megszüntetésével járna, tönkretenné a szakmai munkát, az intézményekre és a dolgozókra súlyos megszorító intézkedések, a munkakörülmények romlása és elbocsátások várnának. Emiatt a bizottság szeptember elsejére demonstrációt szervez.

Komoly intézménybezárási hullámtól tart a PDSZ is, szerintük akár 30-40 ezer pedagógus állása van veszélyben - olvasható a Klubrádió honlapján. A szakszervezetek kifogásolják a valós egyeztetés elmaradását, és rossz iránynak tartják a közoktatási koncepció által leírtakat. Mendrey László, a PDSZ elnöke érthetetlennek nevezte, hogy miért kell állami kézbe venni minden intézményt, miközben a Széll Kálmán Terv szerint még idén 80-90 milliárdot vonnának ki a közoktatásból.

edupress.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter