Megjelent: 9 éve

Új igazgató a KPMG-nél

Kovács Csaba (35) 2011. szeptember 1-jétől igazgatóként csatlakozott a KPMG budapesti energetikai és közüzemi tanácsadó csoportjához. A szakember elsődleges feladata a hazai és nemzetközi energetikai ügyfelek számára nyújtott regulációs tanácsadási szolgáltatások bővítése.

Kovács Csaba a KPMG-hez történő csatlakozását megelőzően a Magyar Energia Hivatal elnökhelyettesi pozícióját töltötte be. A hazai vezetékes energiapiacot felügyelő szabályozó hatóságnál gazdasági elemzőként kezdte pályafutását, később osztályvezetői, majd 2009-ben elnökhelyettesi kinevezést kapott.

Az Energia Hivatalnál eltöltött több mint egy évtizedes munkája során a hazai és nemzetközi energetikai szektor meghatározó szereplőivel, különböző érdekképviseleti szervezetekkel és a társhatóságokkal együtt dolgozva jelentős iparági tapasztalatokra tett szert. Hatásköre kiterjedt az árszabályozási és tarifaszámítási feladatokra, a megújulóenergia-támogatási rendszerekre, az emisszió-kereskedelmi valamint az energiapiaci modellezést érintő kérdésekre, és gyakorlatilag a magyar energiaszektor összes kulcsfontosságú szabályozási területével foglalkozott. Aktívan részt vett a szabályozó hatóságok nemzetközi szervezeteinek munkájában; számos fórumon (konferenciák, tréningek, energiapiaci képzések) meghívott előadóként szerepelt.

A KPMG budapesti irodájának kiemelt iparági fókuszú, kizárólag energetikai ügyfelekre specializálódott csoportja stratégiai szerepet tölt be a KPMG világában. 2009 óta működik Budapesten a KPMG belső, globális energetikai és közüzemi információ- és tudásmenedzsment központja (Global Power & Utilities Knowledge and Resource Center) Kiss Péter, partner vezetésével.

Kovács Csaba igazgatóként történő csatlakozásával a KPMG energetikai és közüzemi tanácsadó csoportja a kiemelt hazai és nemzetközi energetikai projektekhez nyújtott stratégiai, tranzakciós, vállalatfinanszírozási, szervezet-átalakítási és kockázatkezelési tanácsadás mellett a szabályozási kérdéseket érintő projektek kapcsán is kimagasló szintű tanácsadási szolgáltatásokat biztosít ügyfeleinek. Kovács Csaba kiterjedt iparági tapasztalatának köszönhetően, az alább felsorolt területeken támogatja Ságodi Attila és Kiss Péter, energetikai partnerek munkáját.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter