Megjelent: 12 éve

Új közmunka program indul Dél- és Nyugat-Dunántúlon

A közmunka program kizárólag azon aktív korú, elsősorban tartósan regisztrált álláskeresők és szociális segélyben részesülők részére biztosít munkalehetőséget, akik a közvetlen környezetükben nem találnak munkát, nem alkalmazzák őket - mondta Simon Gábor államtitkár. A cél, hogy az "Út a munkába" kormányzati programmal összhangban a foglalkoztatottak legalább fele azok közül kerüljön ki, akik rendszeres szociális segélyben részesülnek.

Simon Gábor beszámolt arról is, hogy a regionális munkaügyi szervezetek olyan monitoring rendszert dolgoznak ki, amelynek segítségével a foglalkoztatottak kiválasztásához szükséges - mintegy 6-7 ezer ember megkérdezése alapján - képet kapnak a rendszeres szociális segélyben részesülők közmunkához való viszonyáról, a felajánlott munkalehetőség elutasításának, elhárításának okairól, indokairól, a futamidő alatti munkafegyelemről. Ez tapasztalatul szolgál az új - elsősorban a közfoglalkoztatási lehetőségek bővítését célzó - intézkedések országos bevezetéséhez.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a programban a két régió területén összesen 2480 embert foglalkoztatnak majd. A pályázatok elbírálásánál előnyt élveznek azok a kistérségek, amelyek foglalkoztatási szempontból a leghátrányosabb 33, illetve a hátrányos 47 kistérséghez tartoznak.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter