Megjelent: 12 éve

Új miniszter a munkaügyi tárca élén

Nem úszta meg a szociális és a munkaügyi miniszteri poszt a kormányátalakítást: Lamperth Mónika helyére Szűcs Erika, az MSZP választmányi elnökhelyettese kerül - sejteti a Hírszerző.

Az SZDSZ koalícióból való kilépése a szocialisták által irányított minisztériumokat is megviseli, Gyurcsány Ferenc ugyanis teljesen átszervezi - kisebbségi - kormányát. A Hírszerző úgy tudja, hogy Bajnai Gordon gazdasági, Szabó Pál, a Magyar Posta vezérigazgatója fejlesztési, Székely Tamás, az OEP főigazgatója egészségügyi, Szűcs Erika, az MSZP választmányi elnökhelyettese szociális, Szabó Imre környezetvédelmi, Gyenesei István pedig önkormányzati miniszter lesz. Utóbbi a parlament egyetlen független, a Somogyért Egyesület színeiben bejutott képviselője, bár való igaz, általában együtt szavazott a szocialistákkal a törvényhozásban.

Az MTI információi szerint várhatóan létrejön a kormány fejlesztési kabinetje is, és a kutatás-fejlesztésre új tárca nélküli minisztert nevez ki a kormányfő Molnár Károly, a Budapesti Műszaki Egyetem rektorának személyében. Az államtitkári posztokon is történik némi változás, bár eddig csak annyi tűnik biztosnak, hogy az infrastruktúráért felelős államtitkár Puch László, az MSZP pénztárnoka lesz. A végső listát Gyurcsány Ferenc hétfő délben jelenti be hivatalosan.

Hírszerző / MTI / Híradó
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter