Megjelent: 7 éve

Új vezérigazgató a Raiffeisen Bank élén

A Raiffeisen Bank International AG (RBI) felügyelő-bizottsága ma elfogadta Herbert Stepic (66) lemondását az RBI vezérigazgatói posztjáról. Miután Stepic 2013. május 24-én személyes okokra hivatkozva felajánlotta lemondását, azonnali hatállyal távozik az RBI igazgatóságából. Ezzel egyidőben, az RBI csoport igazgatóságának vállalati banki üzletágért felelős tagja, Karl Sevelda (63) veszi át - azonnali hatállyal - a vezérigazgatói feladatokat.

Karl Sevelda 35 évet meghaladó banki tapasztalattal rendelkezik, amelyből több mint 20 évet a Creditanstalt-Bankvereinnél töltött el. 1998 és 2010 között a Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG igazgatósági tagja volt, 2010 óta az RBI igazgatóságának elnökhelyettese. Vezérigazgatói feladatai mellett Sevelda továbbra is a vállalati banki üzletág vezetője marad - mindaddig, amíg a felügyelő-bizottság a feladatkörök újraelosztásáról nem dönt. Az RBI igazgatóságának új elnökhelyetteseként Johann Strobl került kinevezésre.

A felügyelő-bizottság egészének nevében nyilatkozva, a felügyelő-bizottság elnöke, Walter Rothensteiner háláját fejezte ki Herbert Stepic több mint 40 éven keresztül folytatott elkötelezett munkájáért, és mindazért, amivel a Raiffeisen Bank csoport fejlődéséhez hozzájárult.

Herbert Stepic stratégiai jövőképe, és a hatékony végrehajtást biztosító jártassága kulcsszerepet játszottak abban, hogy az RBI Közép-, és Kelet-Európa, illetve Ausztria egyik vezető bankcsoportjává tudott válni. Ma az RBI Közép-, és Kelet-Európa 17 piacán van jelen, és 3.000 fiókjával a régió legnagyobb fiókhálózatát üzemeltető nyugati bankjának mondhatja magát. Az RBI jelenleg több, mint 14 millió ügyféllel és hozzávetőlegesen 60.000 alkalmazottal rendelkezik. Herbert Stepic vezetésével az RBI jól kezelte a pénzügyi válság okozta helyzetet és 2011-2012-ben az osztrák bankok közül messze a legmagasabb éves nyereséget könyvelte el - írja a portálunkhoz eljuttatott sajtóközlemény.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter