Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Újabb befogadóhelyek nyílnak a hajléktalanoknak

Hajléktalanok számára létrehozott újabb befogadóhelyek nyílnak meg pénteken Budapesten; a két intézmény összesen több mint száz embert tud fogadni - mondta Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke csütörtökön az MTI-nek.

A I. kerületi Feszty Árpád utcában már működő negyvenfős úgynevezett lábadozó mellett megnyílik egy ötven ember befogadására alkalmas nappali melegedő és egy huszonnégy férőhelyes éjjeli menedékhely - közölte Vecsei Miklós.

Hozzátette, hogy a huszonnégy krízishelyet speciális ellátásra tervezik, a legnehezebb problémákkal küzdő hajléktalan embereknek segítenek itt.

Vecsei Miklós elmondta, hogy az intézményt, amely a Belügyminisztérium és a fővárosi önkormányzat finanszírozásával valósult meg, a szeretetszolgálat működteti. Közlése szerint a III. kerületi Miklós utcában, a régi hajléktalanszálló felújítása nyomán ötven ember befogadására alkalmas éjjeli menedékhely és egy nappali melegedő nyílik. Ezt azt intézményt a kerület és a szeretetszolgálat közös finanszírozásával hozták létre. Ennek a működtetője is a szeretetszolgálat.

Hangsúlyozta: alapvető cél, hogy az emberek minél kevesebb időt töltsenek az intézményekben. Minden eszközt megragadnak annak érdekében, hogy a hajléktalan emberek visszatérjenek a társadalomba, hiszen nem az intézmény, hanem a társadalom rehabilitál - fogalmazott.

Vecsei Miklós megjegyezte, hogy a befogadóhelyeken nem lesznek rendőrök. "A húsz év tapasztalata azt mutatja, hogy a hajléktalan emberek nem bűnözők, és nagyon ritka volt, hogy az együttműködésen túl ilyen beavatkozásra szükség lett volna" - mondta. Az I. kerületi befogadóhely létrejötte a Fűtött utca program keretében bejelentett férőhelykapacitás-növelés eredménye.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk