Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

UniCredit Tehetségprogram fiatal képzőművészek támogatására

Három fiatal képzőművész számára kínál féléves ösztöndíjat, további tíz tehetséget pedig egyszeri képvásárlással támogat az UniCredit Tehetségprogram, melynek kiírását hétfőn tették közzé.

A kezdeményezést tavaly indította útjára a névadó bank, azzal a céllal, hogy új tehetségeket segítsen hazai és akár nemzetközi sikerhez, másrészt felhívja a figyelmet a műtárgypiacban meglévő hosszú távú lehetőségekre - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a pénzintézet.

A díjazott pályamunkák és alkotóik a bank által szervezett kamarakiállításon mutatkozhatnak be, az ösztöndíj időszaka alatt született festményeik bekerülhetnek a pénzintézet nemzetközi hírű gyűjteményébe.

Sipos József, az UniCredit Bank Hungary Zrt. ügyvezető igazgatója korábban az MTI-nek elmondta: a bank képzőművészeti gyűjteményének építése 2000-ben zárult le, tavaly azonban a tehetségprogram első kiírásakor újraindult.

A programra a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara, a Budapesti Képzőművészeti Egyetem és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói, végzettjei mellett idén már az Eszterházy Károly Főiskola - Vizuális Művészeti Tanszék (EKF), valamint a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Művészeti Karának (BKF) hallgatói, illetve az ott végzett 23-33 év közötti fiatalok is jelentkezhetnek. Emellett az országhatáron átlépve, csakúgy mint tavaly, a Kolozsvári Művészeti és Design Egyetem hallgatói is beadhatják pályázataikat.

A pályaművek értékelését végző kuratórium is kibővült egy, a térség kortárs művészetét jól ismerő nemzetközi szakértő és egy külföldön is elismert kortárs festő csatlakozásával. A 2013-as ösztöndíjprogram zsűrijének tagjai: Balogh Péter, az Amadeus Művészeti Alapítvány vezetője; Bodoni Zsolt festőművész; Einspach Gábor művészeti szakértő; Giró-Szász Krisztina, az UniCredit Tehetségprogram vezetője, a FineArt Invest ügyvezetője és az ArtFolio kiadója; Gulyás Gábor, a Műcsarnok igazgatója; Jean Neal közép- és kelet-európai művészekkel foglalkozó londoni akurátor, valamint a bank képviseletében Sipos József.

Egy alkotó a kiírás szerint több művel is pályázhat; a jelentkezés határideje március 29. A tehetségprogram jelentkezési lapja - a részletes pályázati információkkal együtt - letölthető a www.unicreditbank.hu, a www.amadeusalapitvany.hu és a www.fineartinvest.hu weboldalakról, valamint az érintett művészeti egyetemek honlapjairól.

Az UniCredit Tehetségprogram keretében a bank eddig összesen húsz munkát vásárolt gyűjteményébe a kiválasztott fiatal művészektől. Féléves ösztöndíjat Pinczés József, Orr Máté, Jakatics-Szabó Veronika és Betuker István nyert el. Győztes pályamunkáikat, valamint az ösztöndíjidőszak alatt készített és a bank által ugyancsak megvásárolt egy-egy alkotásukat a Rózsavölgyi Szalon Art and Caféban mutatják be február 20-ig.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter