Megjelent: 8 éve

Változott a munka törvénykönyve tervezete - íme

Lezárult az új munka törvénykönyve munkaanyagának első konzultációs szakasza. A tervezetbe bekerült a védett kor intézménye és a kismamák munkajogi védelme - adja hírül az InfoRádió a Nemzetgazdasági Minisztériumra hivatkozva.

images

A Nemzetgazdasági Minisztérium az új munka törvénykönyvét széleskörű konzultációsorozatot követően kíván benyújtani a kormánynak. Az első konzultációs szakaszt követően a munka törvénykönyve tervezetébe bekerülnek a szociális konzultáción született döntések, vagyis a védett kor intézménye, valamint a kismamák munkajogi védelme. Megerősítik a munkavállalók személyhez fűződő jogainak védelmét, illetve azt is, hogy az életkor előre haladtával a szabadnapok száma nem csökken.

A szaktárca 2011. augusztus 11-én a munkavállalók, augusztus 12-én pedig a munkaadói oldal érdekképviseleteivel vitatja meg az új munka törvénykönyve konzultációs tervezetét.

A kormány várhatóan ősszel dönt a tervezetről.

InfoRádió
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter