Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Változtatna a sikertelen Mobilitási Programon az egészségügyi tárca

Változtatni szeretne az Egészségügyi Minisztérium mobilitási programján. A Napi Gazdaság értesülései szerint a Munkaerő-piaci Alap irányító testületének mai ülésén a szaktárca többek közt az egyházi fenntartású intézményekre is kiterjeszti a programot.

A döntésre minden valószínűség szerint a program nagyfokú sikertelensége miatt került sor, hiszen június 1-jei indulása óta mindösszesen 15 fő jelentkezett rá. Hiába kezdődött meg ugyanis áprilisban a kórházi struktúra-átalakítás, továbbra sincs összesített adat arról, hogy vajon hány dolgozótól válnak meg a racionalizálás következtében.

Varga Ferenc, a Magyar Kórházszövetség elnöke szerint ez egyrészt köszönhető annak, hogy a leépítést csak 30-nál több dolgozó vagy a munkatársak több mint 10 százalékos elbocsátása esetén kell jeleznie az intézménynek, a közepes méretű, 200-300 ágyas kórházak pedig éppen nem lépik át ezt a határt; másrészt, hogy az elbocsátott dolgozók - meghatározott ideig - havonta kapják a végkielégítést, ám ha időközben elhelyezkednek, nem utalják tovább járandóságukat - magyarázza a Napi Gazdaság.
Follow hrportal_hu on Twitter