kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

Van olyan egészségügyi szakdolgozó, aki 21 helyett csak 7,6 százalékos emelést kapott

A szakszervezetek szerint a kórházak nem kezelik egységesen az egészségügyi szakdolgozók 21 százalékos béremelését, pedig az összeg ott van az intézmények számláján.

Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elnöke a Magyar Narancsnak azt mondta, számos bérjegyzéket látott a napokban, és volt olyan is, ami szerint egy jól képzett doplgozó csak 7,6 százalékos béremelést kap, ami az egyharmada a beígért 21 százaléknak. 

Az egészségügyi szakdolgozók bére január elsejével 21 százalékkal emelkedett, ám az emelést az intézmények nem kezelik egységesen.

Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnöke a lapnak azt mondta, a 21 százalék önmagában is túl kevés, mert az egészségügyi szakdolgozók 2021-ben nem kaptak béremelést, az utolsó másfél évvel ezelőtt volt. „Különösen igazságtalan, ha azt nézzük, hogy az orvosok bére tavaly és idén is jelentősen emelkedett. Ezek az emberek egymás mellett, egy csapatban dolgoznak, a bérük közötti különbségek pedig ordítóan nagyok. Nagy a munkaerőhiány, sokan két-három ember munkáját végzik, a már két éve tartó koronavírus-járvány pedig nagyon megviselte az egészségügyben dolgozókat" - mondta. A MESZK vezetői egy februári sajtóbeszélgetésen arról beszéltek, hogy többen jelezték, hogy az illetményeket, amiket eddig kaptak, beépítik az alapbérükbe, és nem kapják meg pluszban, így a 21 százalékos béremelésből szinte alig éreznek majd valamit, alig lesz több a fizetésük, mint most.

A MESZK elnöke szerint aza gond, hogy a kórházak korábban a 256/2013-as kormányrendelet alapján jártak el,. mely szerint „a munkáltató egyoldalú döntése alapján, az alapbéren felül megillető juttatás – különösen illetménykiegészítés – terhére, annak visszavonásával vagy csökkentésével nem biztosítható". Ezt viszont az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény már nem rögzíti. Ezért a kórházak maguk döntöttek, és mindnehol másképp értelmezték, hogy az alapbéremelésen felül továbbra is jár-e a pluszjuttatás. Balogh Zoltán hozzátette: egymástól néhány tíz kilométerre fekvő intézmények is másként kezelték a rendeletet. "Éppen úgy, mint a Covid-pótlékok esetén, minden intézmény másképp jár el. Nem tartjuk szerencsésnek, hogy erről nincs központi utasítás, hanem a helyi menedzsmentre van bízva a döntés, ezért jelzéseket küldtünk az OKFŐ-nek" - mondta. 

Balogh Zoltán szerint  a 21 százalékos béremelésre megvan az összeg, a kórházak mindenki számára lehívhatták, és minden bizonnyal le is hívták, csak nem mindet a béremelésre költötték, hanem egyéb likviditási problémákat próbálnak orvosolni belőle. A szakszervezet ezért országos felmérésbe kezdett, hogy kiderüljön, hány embert érint a probléma és melyik intézmény hogy járt el.  A szakdolgozóktól keddig várják a válaszokat, ezután elnökségi ülést tartanak, összegzik a beérkezett válaszokat és elküldik az OKFŐ-nek.

 

Magyar Narancs

  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Felmérés: Emiatt félnek az állásinterjúktól a dolgozók leginkább

A tíz leginkább szorongást okozó helyzet közül nyolc munkahelyi környezethez kapcsolódik. Teljes cikk

Itt ellenőrizhetjük a leggyorsabban, hogy szabályosan foglalkoztat-e munkaadónk

A NAV telefonos alkalmazásában többek között az adószámla is lekérdezhető. Teljes cikk

Csaló WhatsApp hívások: már a HR tanácsadók nevével is visszaélnek

A cég a szükséges jogi lépéseket és a rendőrségi feljelentést is megtette. Teljes cikk