Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Vasutas szakszervezetek: 1,5 százalékos reálbér-emelésre van szükség

Az együttműködő vasutas szakszervezetek az elmúlt évek jövedelemalakulását is figyelembe véve indokoltnak tartják, hogy 2011-ben a vasutasbérek reálértéke átlagosan 1,5 százalékkal - a prognosztizált GDP-növekedés 50 százalékával - emelkedjen.

A vasút területén működő Mérnökök és Technikusok Szakszervezete, a Mozdonyvezetők Szakszervezete, a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete, a Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége és a Vasutasok Szakszervezete hétfőn Budapesten találkozót tartott, amelyen értékelték a MÁV csoport munkavállalói jövedelemalakulásának és foglalkoztatás-biztonságának jövő évi kilátásait. Összegezték a rövidesen megkezdődő tárgyalások esélyeit, és meghatározták közös tárgyalási javaslataikat is.

A megbeszélést követően az MTI-hez eljuttatott közleményükben a vasutas szakszervezetek kinyilvánították: érdekeltek a foglalkoztatás-biztonság további fenntartásában, ezért kezdeményezik az erre irányuló megállapodások meghosszabbítását.

Továbbá mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a vasutas munkavállalók munkavégzési körülményeit meghatározó jelenlegi kollektív szerződésekben foglalt juttatásokat megőrizzék.

A nyilatkozatot jegyző vasutas szakszervezetek a tárgyalások során folyamatosan egyeztetik álláspontjukat, és együttműködnek a tárgyalások eredményes, megállapodásokkal történő lezárása érdekében - hangsúlyozza az együttműködő vasutas szakszervezetek közleménye.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót letesztelek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk

A magyar dolgozók többségének alig maradt szabadsága a járvány miatt

Egy felmérés szerint a dolgozók 14 százaléka semmilyen nyaralást nem tervez a nyárra. Teljes cikk

A cél a gazdaságvédelem és a munkahelyek megőrzése - ismertették a 2021-es költségvetést

A kormány létrehozta az egészségbiztosítási és járvány elleni védekezési alapot, háromszori emelést kapnak a nyugdíjasok. Teljes cikk