Megjelent: 3 éve

Védőfelszerelés nélkül ne slagoljon a közmunkás

Védőfelszerelés nélkül mosott el két virágládát egy közmunkás. Mire a dombóvári nő végzett a kaspókkal, eljárás lett belőle - írja a 24.hu.

A közigazgatás elleni bűncselekmény a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzési Osztályának határozata szerint még október 17-én történt.

A város polgármestere, Szabó Loránd fellebbezett a határozat ellen. Ebben azt írta: a munkavállalónak természetesen rendelkezésére állt a védőfelszerelés, ám a munka igen rövid időtartama ezt nem tette szükségessé - írja a 24.hu.

A polgármester indokolatlannak tartja az eljárást, és felháborítónak tartja azt is, hogy egy ilyen ügyben lehívták a polgármesteri hivatal személyzeti ügyintézőjét, a dolgozó közvetlen felettesét fél-egy órára.

Ha ezt jelenti a közigazgatás reformja, ha ilyen ügyekre van idő, energia, pénz, az nagyon elszomorít - mondta Szabó Loránd.

24.hu
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter