Megjelent: 12 éve

Visszavonul az Amcham vezére

Fáth Péter, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) vezérigazgatója távozik a Kamara éléről. Fáth tizennyolc év után, 2008. március 31-ével búcsúzik a vezérigazgatói pozíciótól, utódjának megtalálására az AmCham vezetése nyilvános pályázatot ír ki, a döntőbizottság elnöke Bienerth Gusztáv lesz.

Tizennyolc év elteltével 2008. március 31-ével távozik Fáth Péter az Amerikai Kereskedelmi Kamara vezérigazgatója. Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Fáth Péter ügyvezetése alatt egy, az amerikai vállalatok magyarországi megtelepedését szolgáló néhány fős, kis irodából Magyarország az egyik legmeghatározóbb gazdasági érdekképviseletté, a legjelentősebb magyarországi vállalatok közös fórumává, mértékadó gazdasági műhellyé vált.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Fáth Péter vezérigazgatói működése alatt megnyolcszorozta tagjainak számát, egy jól működő üzleti modellé vált. 2007-ben több mint 130 sikeres rendezvényt tartott, számos kiadvány és szakértői állásfoglalás megjelentetésével segítette az ország versenyképességét. A

Fáth Péter közreműködésével olyan üzleti vezetők tartottak előadást az AmCham rendezvényein, mint Soros György, Jeff Immelt vagy Bill Gates.

Társadalmi szerepvállalás

Az AmCham Fáth Péter vezetése alatt - elsőként a külföldi kereskedelmi kamarák közül - megszerezte az ISO 9001-es minősítést, belső etikai szabályzatot vezetett be, megtartotta az Első Regionális Energia Fórumot, állásfoglalások, kiadványok, rendezvények százain segítette a magyar gazdaság fejlődését. Mindezek mellett az AmCham integritását megőrízve, elismerten politikailag semleges szervezetként lépett fel a gazdaságpolitikai véleményformálók és érdekképviseleti szervezetek között.

Fáth Péter elmondta, hogy "az AmChamnél töltött idő alatt rendkívül sokat tanulhattam az elnököktől, az Igazgatóság és az AmCham tagjaitól. Az AmChamnél most jött el az időpont , amikor el kell engedni a felnőtt "gyerek" kezét , hogy az tovább tudjon fejlődni. 18 év után szeretnék egy ideig nem reggel hatkor öltönyben elindulni itthonról és egy héten 3-4 estén protokollvacsorák miatt hiányozni a családi asztaltól . Megrögzött természetfotósként arra is vágyom , hogy egy-egy napnak az legyen a legnagyobb gondja , hogy szépek-e a fények és vajon a rétisas beszáll-e a kitett eleségre vagy sem."

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter