Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Vizsgálják a halálos munkahelyi baleset körülményeit

Soron kívüli iparbiztonsági vizsgálatot rendelt el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) tiszaújvárosi ipartelepének területén csütörtök délután történt halálos munkahelyi baleset körülményeinek tisztázására - közölte a szervezet.

A munkahelyi balesetről, amelyben két ember meghalt, a cég tájékoztatta korábban az MTI-t. Közlése szerint az egyik üzemen végzett karbantartási munkálatok során hárman szenvedtek balesetet, ők egy külső vállalkozó cég alkalmazottjai. Az egészségügyi szolgáltató szakemberei megpróbálták őket újraéleszteni, de két ember esetében ez sikertelen volt. A TVK egyik munkatársa a mentés közben könnyebben megsérült. A sérülteket kórházba szállították.

A cég a baleset körülményeiről nem közölt részleteket; tájékoztatása szerint a baleset körülményeit, bekövetkezésének okait a külső és belső szakértők vizsgálják.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek korábban azt mondta, a külső vállalkozás munkatársai a jelenlegi információik szerint tartályfelújításon dolgoztak; a tartályt körbevették fóliával. Hozzátette: a baleset körülményeit és részleteit a megyei főkapitányság "forrónyomos csoportja" vizsgálja.

Elképzelhetőnek nevezte, hogy a tartály festése közben a fólia alatt olyan gázok keletkeztek, amelyek valamifajta mérgezést okoztak. A szóvivő hangsúlyozta ugyanakkor, hogy mindezek csak az első információk, hiszen a tanúk keresése és az adatgyűjtés jelenleg is tart.

Dobi Tamás megerősítette, hogy a balesetben két férfi vesztette életét, a többiek könnyebb sérülést szenvedtek. Utóbbiak egyike az elhunytak kollégája, a másik pedig a vegyipari cég munkatársa, ő a mentés közben sérült meg.

Hajdu Márton tűzoltó főhadnagy, az OKF helyettes szóvivője az MTI-vel azt közölte: a telephely egyik, csaknem 200 köbméteres tartályánál külső karbantartási munkálatokat végeztek a munkások. A tartályt és az állványzatot fóliával letakarták, és ez alatt dolgoztak. A baleset okának és körülményeinek vizsgálatát megkezdték.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi mobil laborja és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat kivonult a helyszínre. A környezeti mérések alapján megállapították, hogy az üzem környezetében tartózkodókat és a lakosságot semmilyen veszély nem fenyegeti - olvasható a dokumentumban.

A sérültek állapotáról a Borsod megyei kórházban azt mondták: nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést szenvedtek, jelenleg is az egészségügyi intézmény toxikológiai osztályán ápolják őket.
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.04.01A sikeres interjúztatás Képzésünk fő célja, hogy a résztvevők képesek legyenek a szervezetükhöz legjobban illeszkedő, a munkakörben legjobban teljesítő munkatárs kiválasztására. A képzési napon szó lesz -az interjú felépítéséről, -szituációs gyakorlatról, -az információk rögzítéséről, -döntéshozatali csapdákról, -továbbá a kiválasztás további eszközeiről sablonokkal színesítve. Lehetőséget adunk továbbá a saját területüket érintő kérdések átbeszélésére is. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Újraindítási kölcsön: égnek a vonalak, bővülhet a kedvezményezettek köre

Szélesebb körben tenné elérhetővé a kamatmentes gyorskölcsönt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), a kedvezményes újraindítási hitel iránt... Teljes cikk

Koronavírus-gyógyszerekkel üzletelő orvost vettek őrizetbe

Az orvos a gyanú szerint egy korábbi betege segítségével értékesítette a gyógyszert. Teljes cikk

Budapesten nyitott régiós központot a svájci szerszámgépgyártó

Az állománybővítéshez a cégnek magasan képzett mérnökökre, technikusokra lesz szüksége. Teljes cikk