Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Vizsgálják a halálos munkahelyi baleset körülményeit

Soron kívüli iparbiztonsági vizsgálatot rendelt el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) tiszaújvárosi ipartelepének területén csütörtök délután történt halálos munkahelyi baleset körülményeinek tisztázására - közölte a szervezet.

A munkahelyi balesetről, amelyben két ember meghalt, a cég tájékoztatta korábban az MTI-t. Közlése szerint az egyik üzemen végzett karbantartási munkálatok során hárman szenvedtek balesetet, ők egy külső vállalkozó cég alkalmazottjai. Az egészségügyi szolgáltató szakemberei megpróbálták őket újraéleszteni, de két ember esetében ez sikertelen volt. A TVK egyik munkatársa a mentés közben könnyebben megsérült. A sérülteket kórházba szállították.

A cég a baleset körülményeiről nem közölt részleteket; tájékoztatása szerint a baleset körülményeit, bekövetkezésének okait a külső és belső szakértők vizsgálják.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek korábban azt mondta, a külső vállalkozás munkatársai a jelenlegi információik szerint tartályfelújításon dolgoztak; a tartályt körbevették fóliával. Hozzátette: a baleset körülményeit és részleteit a megyei főkapitányság "forrónyomos csoportja" vizsgálja.

Elképzelhetőnek nevezte, hogy a tartály festése közben a fólia alatt olyan gázok keletkeztek, amelyek valamifajta mérgezést okoztak. A szóvivő hangsúlyozta ugyanakkor, hogy mindezek csak az első információk, hiszen a tanúk keresése és az adatgyűjtés jelenleg is tart.

Dobi Tamás megerősítette, hogy a balesetben két férfi vesztette életét, a többiek könnyebb sérülést szenvedtek. Utóbbiak egyike az elhunytak kollégája, a másik pedig a vegyipari cég munkatársa, ő a mentés közben sérült meg.

Hajdu Márton tűzoltó főhadnagy, az OKF helyettes szóvivője az MTI-vel azt közölte: a telephely egyik, csaknem 200 köbméteres tartályánál külső karbantartási munkálatokat végeztek a munkások. A tartályt és az állványzatot fóliával letakarták, és ez alatt dolgoztak. A baleset okának és körülményeinek vizsgálatát megkezdték.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi mobil laborja és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat kivonult a helyszínre. A környezeti mérések alapján megállapították, hogy az üzem környezetében tartózkodókat és a lakosságot semmilyen veszély nem fenyegeti - olvasható a dokumentumban.

A sérültek állapotáról a Borsod megyei kórházban azt mondták: nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést szenvedtek, jelenleg is az egészségügyi intézmény toxikológiai osztályán ápolják őket.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter