Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Volános szakszervezet: a sztrájk elkerülhetetlen

Az Autóbusz-közlekedési Szakszervezeti Szövetség (AKSZSZ) szerint elkerülhetetlennek látszik, hogy a Dél-dunántúli régióban - a Kapos, a Pannon és a Gemenc Volánnál február második felében egynapos munkabeszüntetésre kerüljön sor.

A szakszervezet szerdán közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy szerdán - a sztrájktörvény által meghatározott egyeztető tárgyalás keretén belül - folytatódott Budapesten, a 2011. évi bérfejlesztésről szóló tárgyalás a vegyes bizottságban résztvevő munkáltatók és szakszervezeti képviselők között.

Az AKSZSZ tájékoztatása szerint a munkáltató 1,9-2,2 százalékos idei béremelésre tett javaslatot, szemben a szakszervezet által kért 8 százalékkal. Az ajánlat a munkavállalói oldal szerint "tárgyalási alapnak sem tekinthető", bár a közleményben "üdvözlik", hogy a munkaadó 2010. december 13. óta először nevesítette ajánlatát.

Az Autóbusz-közlekedési Szakszervezeti Szövetség a közleményben leszögezi: "a szakszervezet úgy látja, hogy a munkáltatók kényszerítik ki a sztrájk megszervezését és megtartását.
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter