Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

1,9 milliárd a legmagasabb magyar fizetés

Az átlagot meghaladó mértékben emelkednek a legmagasabb jövedelmek. Volt akinek osztalékból 9,8 milliárd forintos jövedelme származott tavaly, derül ki a NAV által a Világgazdaságnak küldött adatokból. A legmagasabb bérjövedelem pedig közel 1,9 milliárd forint volt.

2015-ben a legmagasabb jövedelmek növekedése erőteljes tendenciát mutat, ugyanis az előző évhez képest a 23 százalékos növekedést mutat a tavalyi adóbevallások alapján. A legmagasabb fizetések nem diktáltak ekkora ütemet, ott csak 12 százalékos volt a növekedés.

Az első száz legmagasabb jövedelmet kimutató magánszemély összesen 130,5 milliárd forint jövedelmet vallott be. Az első százba 499,7 millió forintos keresettel lehetett bekerülni.

A legmagasabb jövedelmet bevalló magyar 9 milliárd 759 millió forintos keresetről adott számot, amit osztalékként, külföldön vett fel. A legmagasabb munkaviszonyból származó bérjövedelmet szerző a 18. helyet foglalta el, 1 milliárd 757,4 millió forintos bérjövedelmével. (Az ezen összeget szerepeltető adózónak összesen 1 milliárd 886,8 millió forint összevont jövedelme volt.)

Világgazdaság
Follow hrportal_hu on Twitter