Szerző: Berta László Megjelent: 4 hete

„1 milliót fizetek egy jó műszakvezetőért”

Akkor ideális a kapcsolat egy képző cég és a HR között, ha az előbbi iránt megvan a szimpátia, amikor a HR nyugodt szívvel „leengedi” a gyártósorra, hogy foglalkozzon a munkatársakkal. Ujváry András trénerrel és szupervízorral, az Exline és a Man at Work partnerével beszélgettünk arról, hogyan állítják tudásukat a HR szolgálatába. Ujváry András előadóként vesz részt a szeptemberi agroHR konferencián.

A gyártásban otthon van, elsősorban a képzés területén. A gyártó cégek világában is magas a fluktuáció. Elmondaná, hogy milyen most a helyzet?

A helyzet csak fokozódott. Jól mutatja, hogy egy gyár vezetője pár napja azt mondta nekem: „András, ott tartok, hogy már 1 milliót is megadnék, ha valaki hoz nekem egy jó műszakvezetőt...” Egy másik jellemző, hogy a dolgozókra is óriási nyomás nehezedik a munkaerőhiánytól, ami könnyebbé teszi a konkurenciának az elcsábításukat egy kis „ráígéréssel”. Persze van olyan ajánlat, amit senki nem tud visszautasítani, de mi azt állítjuk, hogy ha egy cég áldoz a műszakvezetői fejlesztésére, aránylag költséghatékonyan enyhíteni tud a munkaerővel kapcsolatos problémáin. Személyesen tapasztalom munkám során, hogy egy jól eltalált képzés mekkora segítséget adhat a műszakvezetőknek a fizikai dolgozók megtartásában, és közben olyan vezetői képességeket tudnak szerezni, amelyek hatékonyabbá teszik őket a munkában, és nem utolsósorban élhetővé teszik a munkahelyi mindennapjaikat.

Hogyan tudnak képzéssel segíteni abban, hogy a fizikai dolgozók és műszakvezetők hatékonyabban működjenek együtt?

A legtöbb problémát tapasztalatom szerint a nem megfelelő célkitűzés és számonkérés jelenti. Nem úgy születünk, hogy ezt tudjuk, ezt mindenkinek meg kell tanulni. Ennek megfelelően a műszakvezetők képzésével és munkájuk szakértő utánkövetésével el lehet érni, hogy csökkenjen a közöttük lévő konfliktus, konstruktívvá váljon a kapcsolatuk.

Minden szervezetnek van valamilyen kultúrája, kérdés, hogy ez mennyire tudatos vagy esetleges. Miért fontos a tudatos építkezés?

Egy gyártó cég esetében nagyon fontos a műszaki kultúra építése mellett a humán kultúra fejlesztése. A fegyelem persze nem csökkenhet a balesetveszélyes környezet miatt, ám az emberséges bánásmódot most már nem spórolhatja meg senki.

Mely elemek azok, amelyekre mindenképpen figyelni kell a kultúra kialakításnál?

Az emberi oldalra fokozottan oda kell figyelni. A gépekre vonatkozó tudás mellett az emberek ismeretére is szánjanak energiát, különben fejre áll a termelés.

A HR hogyan állhat ennek az élére?

Az első lépés a termelés és a HR megegyezése, hogy például az oly gyakori egymásra mutogatás helyett elinduljanak a közös problémáik megoldása felé.

Milyen az ideális kapcsolat egy külső képző cég és a HR között?

Egy képző cég kizárólag az említett megegyezés után képes hatékonyan belépni a folyamatba. A képzési programok sokszor elég hasonlóak, szerintem akkor ideális a kapcsolat egy képző és a HR között, ha az előbbi iránt megvan a bizalom és a szimpátia. Azt tudom tanácsolni a HR-eseknek, hogy elsősorban az ajánlatot adó embert és kollégáit figyeljék és csak másodsorban az ajánlatban szereplő képzési programot.

Az agroHR konferenciát 2018. szeptember 25-én tartjuk a Müpában. A programról itt tájékozódhat.
A konferencia Agroinform és a HR Portal szervezésében valósul meg.


Follow hrportal_hu on Twitter

Javítaná a magyarok nyelvtudását a versenyképességi tanács

Magyarország versenyképességének növelése érdekében - a Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslataival egyetértve - a kormány további intézkedések kidolgozásra kérte fel a minisztériumokat a magyar lakosság idegennyelv-tudásának javítására. A nyelvtudás általános szintjének emelése segíti a fiatalok boldogulását, a munkavállalókat, a magyar vállalkozásokat, az állami és gazdasági szervezetek versenyképességének növelését is.tovább..

További cikkek
Több adót fizet az EU-s munkavállaló, mint a született angol

Sokkal több adóval járulnak hozzá a bevándorlók a brit állam működéséhez, mint a született helyiek -írja a Daily Telegraph. Teljes cikk

Nők vezetői székben: jó vezetői attitűd, a férfi-női arányok és a gazdasági kilátások

A felsővezetői optimizmus alapvető, de nőként nem könnyű - derült ki az Egyenlítő Alapítvány és a KPMG Női vezetők kerekasztal-beszélgetésén. Teljes cikk

Nem lesz különbség a munkavállalók között a Brexit után

A brit EU-tagság megszűnése után már nem lenne különösebb ok arra, hogy a brit kormány eltérő letelepedési és foglalkoztatási szabályokat... Teljes cikk

Legyen munkaviszony az otthonápolás - követelték a Parlamentben

Romániában is munkaviszonyként ismerik el az otthonápolást -hívta fel a figyelmet a hétfői parlamenti ülésen Tordai Bence a párt politikusa. A... Teljes cikk

A Gibraltáron dolgozó spanyolokat is érinti a Brexit

Spanyolország a lehető legkedvezőbb eredményeket szeretné elérni a Gibraltáron dolgozó spanyolok számára - mondta Josep Borrell spanyol... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár