Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 1 éve

A kiskereskedelem a NAV célkeresztjében

Június 4-től általános adóhatósági razzia várható, ugyanis a NAV megyei (fővárosi) igazgatóságai a jellemzően kiskereskedelmi tevékenységet folytató, különösen a több éve bevallást be nem nyújtó, illetve az online pénztárgép által szolgáltatott adatokhoz képest bevallási adataikban jelentős eltéréssel rendelkező adózókat vizsgálják - írják honlapjukon.

A transzferár ellenőrzés eddigi tapasztalatai alapján a NAV azt tapasztalta, hogy a kereskedők sokszor tartalmi hibákat vétenek, mint dokumentációs kötelezettség alóli mentesség félreértelmezése vagy ingyenes termékek és szolgáltatások nyújtása kapcsolt vállalkozások részére - írja az ado.hu.

A transzferárazás a nemzetközi és a nemzeti adózás szintjén is egyre inkább kiemelt szerepet kap, amely összecseng az elmúlt időszakban a különböző nemzetközi szervezetek által publikált számos új iránymutatással és munkaanyaggal. A témában összegyűjtött legfrissebb szakmai tapasztalatokat -a leggyakrabban előforduló hibákat és mulasztásokat kiemelve - foglalta össze a NAV, a következő pontokra fókuszálva:


  • Bejelentési és kijelentési kötelezettség elmulasztása
  • Kapcsoltság fogalmának változása, aktualizálása, félreértelmezése
  • Országonkénti jelentésekkel kapcsolatos bejelentés elmulasztása, késedelmes teljesítése.

ado.hu
Follow hrportal_hu on Twitter