Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 1 éve

A magasabb bérek miatt drágul az orvosi ellátás

A képzett szakorvosokért komoly harc folyik a hazai magánorvosi rendelők között, valamint azt is meg kell akadályozniuk, hogy külföldön vállaljanak munkát, így emelni kellett a béreket - számol be róla az RTL Híradó.

images

Az egyik hazai biztosító felmérése szerint sokkal többet költünk magánorvosi ellátásra, mint azt ezt megelőző években. Egy magyar nő átlagosan évi 37 ezer forintot hagy a nőgyógyásznál. Ez annak is köszönhető, hogy harminc százalékkal emelkedtek a vizsgálati díjak - hangzik el a riportban.

A díjak emelkedése annak köszönhető, hogy magasabb fizetést kell adnia a rendelőknek azoknak az orvosok számára, akiket megakarnak tartani. Az UNION Biztosító elnöke szerint egyre több orvosra van szükség, mert egyre több beteg választja a magánorvosi rendelést. A magasabb béreket viszont csak áremeléssel lehet kigazdálkodni, így a legtöbb helyen egy első konzultáció is 20-25 ezer forintba kerülhet.

Már nem csak a jómódúak, hanem a középosztálybeliek is inkább a magánrendelést választják, éves szinten 50-100 ezer forintot költenek magánorvosi ellátására. Főleg fogorvos, nőgyógyász, MR vagy CT elvégzésekor fordulnak a betegek magánorvosokhoz. Akkora az orvoshiány, hogy már a magánszférában is előfordul, hogy hónapokat kell várni.

Fotó: Pixabay
RTL Híradó
Follow hrportal_hu on Twitter