Megjelent: 9 éve

A munkavédelem legnagyobb kihívás az olaj- és gáziparban

A munkavédelmi, biztonsági és környezetvédelmi kérdések jelentik a legnagyobb kihívást a világ olaj- és gáziparában a szektor döntéshozói szerint. A kockázatok sorában új elemként az IT-biztonság is megjelent - derül ki az Ernst & Young legfrissebb nemzetközi felméréséből. Az iparági vezetők szerint a feltörekvő országok növekvő nyersanyagigénye kínálja a legtöbb lehetőséget a szektor cégeinek.

"Az Ernst & Young felméréséből egyértelműen kitűnik, hogy a szektor egyre nagyobb hangsúlyt fektet a munka- és környezetvédelmi kérdésekre, amelyek kulcsfontosságúak lehetnek a hosszú távú fenntarthatóság érdekében. Új prioritásként jelent meg a listán az IT-biztonság kérdése, valamint újra előtérbe kerül a szektor számára teljesítménymenedzsment fontossága" - mondta Havas István, az Ernst & Young vezérigazgatója.

Környezetvédelem és IT-biztonság a kockázatok között

A kockázatokat számba vevő nemzetközi lista első helyére sorolták a vállalati vezetők munkavédelmi, biztonsági és környezetvédelmi problémákat, valamint az ezekhez tartozó szabálykövetési és megfelelőségi kérdéseket. Ez egyértelműen mutatja, hogy egyfajta zéró tolerancia figyelhető meg a hibákkal szemben nemcsak az iparági, de a részvényesi, tulajdonosi környezetben is. Az előrejelzések szerint ez a kérdéskör a következő időszakban is kulcsfontosságú lesz a világ olaj- és gázipara számára - derül ki a több mint száz iparági döntéshozó megkérdezésén alapuló nemzetközi felmérésből.

A lista második helyére a hosszú távú befeketéseket érintő árvolatilitás került, a harmadikra pedig a piacok és a lelőhelyek elérésének problémáját sorolták a döntéshozók. Ezt követi az áremelkedésből és az inflációból eredő kockázatok; a bizonytalan energiapolitika; a humánerőforrás-deficit; az új technológiák és források által támasztotta versenyhelyzet; valamint a projektek nagyságának és komplexitásának növekedése.

A kockázatok sorában új elemként jelent meg az IT-biztonság kérdése, különösen a kibertámadások problémája a cégek rendszerei, vagy akár teljes régiós infrastruktúrák ellen - derül ki a 21 piacot és több mint 90 céget magába foglaló felmérésből.

A feltörekvő piacok kínálják a legnagyobb lehetőséget

Az iparági döntéshozók szerint jelenleg és középtávon is a feltörekvő piacok növekvő nyersanyagigénye kínálja a legnagyobb lehetőséget a szektor számára. A lista második helyén az innováció és a kutatás-fejlesztés, a harmadikon pedig az új technológiák adta új kitermelése lehetőségek szerepelnek. A negyedik helyre a munkahely-teremtési és képzési programokban rejlő potenciál került.

A lehetőségek sorában új elemként jelent meg a forrásországokat és a felhasználói piacokat összekötő új infrastruktúra kiépítése; a biztonsági és kockázatmenedzsment alkalmazása az új együttműködések kialakítása érdekében; valamint a földgáz piaci részesedésének növekedése - mutat rá a nemzetközi tanulmány.

A válaszadók szerint jelentős potenciál rejlik az akvizíciókban éppúgy, mint a stratégiai divesztíciókban. A lehetőségek listájára pedig felkerült a társadalmi felelősségvállalás és az átláthatóság kérdése is - derül ki az Ernst & Young felméréséből.
  • 2022.02.01Munkaügyi adatvédelem (GDPR HR-eseknek) Blended képzésünk során a tananyag általános elméleti részét, mely tartalmazza az alapfogalmak, jogalapok és törvények összefoglalását először e-learning videó formában sajátíthatja el. A videó megtekintése után egy fél napos konzultáció keretein belül, feldolgozásra kerül a tananyag további része, melyet online vagy tantermi formában hirdetünk meg. Részletek Jegyek
  • 2022.02.11X. Vezetői Best Practice Fórum A HR és a vezetés szerepe és kihívásai a jelenlegi piaci helyzetben. A jelenlegi munkaerő piaci helyzetben hogyan lehet megtalálni és kiválasztani a megfelelő mennyiségű és minőségű munkaerőt? – Hogyan lehet a tehetséges munkaerőt a céghez vonzani és megtartani? Employer Branding. A toborzás csatornái, jó gyakorlatai. Munkatárs ajánló program. Részletek Jegyek
  • 2022.03.04Szemléletváltás a toborzásban Alapítsa meg új modern HR kultúráját! 1. nap - Hatékony toborzás 2. nap - Employer Branding 3. nap - Célcsoportok meghatározása a toborzásban 4. nap - Social Media a toborzásban 5. nap - Folyamatkontroll és Projektmenedzsment a toborzásban Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter