Gyimóthy Éva
Szerző: Gyimóthy Éva
Megjelent: 14 éve

A pedagógus továbbképzésektől az uniós ismeretszerzésig

images

images

Évente 20-30 ezer pedagógus vesz részt továbbképzéseken, köztük óvónők, tanítók, igazgatók. A játszóházvezetői, a mini-tenisz oktatói, grafológiai kurzusoktól, egészen a gerincbarát zenés tornáig mindenfajta tanfolyamra lehet jelentkezni, végzettség, szakirány és érdeklődési körtől függően. A pedagógusok részt vehetnek állampolgári és jogi, valamint választási és választójogi ismereteket taglaló képzéseken, de betekinthetnek a gyermekbántalmazás felismerésébe, kezelésébe, megelőzésébe is.

A legújabb képzéstípus, azaz erőforrásgyűjtő tréning, ami a kiégés megelőzésére, illetve kezelésére szolgál, de divatos a projektmenedzsment lépésről lépésre elnevezésű tanfolyam is. A paletta igen színes, már csak az iskola, vagy a pedagógus pénztárcájának mérete, illetve az azt megtöltő uniós támogatás dönti el, milyen jellegű továbbképzéseken vesz részt.

Belső szükséglet vagy külső nyomás?

Egy 1997-es rendelet szerint minden pedagógus köteles részt venni hét év alatt legalább 120 tanórás akkreditált képzéseken. A továbbképzés nem kötelező az ötven éven felülieknek, és a pedagógus oklevél megszerzését követő hét évben. Továbbá, ki lehet váltani főiskolai, egyetemi diplomával, OKJ-s képzéssel vagy szakvizsgával is. A továbbképzések terén úgy tűnik, a tanárok kedvencei közé a számítástechnika tartozik, amely messze a legnépszerűbb.

A tanár belső szükséglete dönti el milyen gyakran és milyen jellegű képzésre tart igényt. De valóban eldöntheti-e? Vagy inkább arról van szó, hogy a pedagógust az egyre növekvő igények késztetik a folyamatos továbbképzésre. Az mindenestre tény, hogy az uniós támogatásokkal finanszírozott képzési programoknak igen nagy a keletje.

Térítésmentes továbbképzések a közoktatásban

Az Egész életen át tartó tanulás programba tartoznak a Comenius névvel ellátott tanártovábbképző kurzusok. Ez az Európai Unió valamely tagállamában tartott 1-6 hetes akció intenzív kurzusain vagy szakmai és módszertani továbbképzési programjain való részvételhez nyújt egyéni ösztöndíjat a pedagógusoknak.

A Comenius keretében támogatottak az általános-, nyelvtanár-továbbképző kurzusok, külföldi nyelvtanfolyamok, a közoktatás területén működő európai program keretében, vagy egyesület által szervezett rendezvényen való részvétel. A támogatott területek közé tartozik. egy közoktatási intézményben, vagy a közoktatás területén fontos szerepet betöltő szervezetnél eltöltött szakmai konzultáció és gyakorlat, hospitálás is.

A program következő pályázati határideje 2007. október 31.

Támogatott kisebbségi pedagógus-továbbképzés

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium 2007-ben pályázatot hirdetett az akkreditált és a szakirányú kisebbségi pedagógus-továbbképzések, valamint anyaországi nyelvi, módszertani és szaknyelvi továbbképzések megvalósításának támogatására A pályázat keretében a hazai kisebbségi oktatásban résztvevő pedagógusoknak nyújtanak lehetőséget az akkreditált népismereti, ill. nyelvi-módszertani továbbképzésekre. A cigány kisebbségi oktatásban résztvevő pedagógusok pedig roma népismereti, illetve romológiai témákat érintő akkreditált kurzusokon vehetnek részt. Jelentkezni már csak a 2007/2008. tanév második szemeszterére lehet, méghozzá október 31-ig.

Mérföldkő, de honnan nézve?

A köztisztviselői életpálya mérföldkövének számít a továbbképzési rendszer kialakítása, hiszen ezáltal lesznek képesek alkalmazkodni a hatékony közszolgáltatás és az Európai Unió követelményeihez. Bár létezik közszolgálati képzési rendszer, nem a szó hagyományos értelmében. Alatta közigazgatási alap- és szakvizsgát értenek, amit a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény vezetett be. Kötelező az alap és 2001. július elsejétől már a szakvizsga is minden felsőfokú végzettségű egyénnek. Addig, csak a vezető pozíciót betöltött köztisztviselőknek kellett letenni e szakvizsgát.

A közszférában dolgozók önképzésre, vagy egyéni igényességükre vannak utalva, ha új vagy kiegészítő szakmát tanulnának. Mivel a hivatalok többsége még nem mérte fel, hogy alkalmazottaik képzéséből haszna is származhat, nem csoda, ha nem fordítanak elég időt és pénzt erre. Természetesen a közigazgatáson belül is akadnak olyan munkahelyek, ahol a munkavállalóknak például pályázatíró, informatikai vagy nyelvtanfolyamokra adnak lehetőséget.

Mindezekkel együtt a Regionális Operatív Program az elmúlt években aratott átütő sikere megmutatta, hogy nagy az igény a továbbképzésekre. A Rop 3. 1. 2. támogatott képzési program célja volt a helyi területi közigazgatás és a területfejlesztési intézmények szakembereinek képzése, felkészítésük az európai uniós támogatások felhasználására. A térítésmentes oktatásra elsősorban önkormányzati képviselők, választott tisztségviselők, területfejlesztési intézmények, önkormányzati, állami és vállalkozókat támogató szervezetek alkalmazottai, valamint civil szervezetek munkatársai jelentkezhettek.

Jó hír, hogy idén újra indul a program, amelynek keretében várhatóan vezető-, Európa Uniós témakörbe tartozó, közigazgatási szakmai képzéseken lehet majd részt venni.


Gyimóthy Éva
  • 2021.07.31Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Bekapcsolódik a Magyar Közút a MATE hallgatóinak képzésébe

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), amelynek hallgatói ebből... Teljes cikk

Akár 55 évesen is lehet Diákhitelt igényelni

Már elérhetők a Diákhitel Központnál azok a képzési hitelek, amelyek arra szolgálnak, hogy a tanulással járó esetleges anyagi terhek ne jelentsenek... Teljes cikk

Mostantól a Hungaroringen képzik a Volánbusz sofőrjeit

A buszsofőrök képzését is magában foglaló együttműködési megállapodást kötött a Volánbusz Zrt. a Hungaroring Sport Zrt.-vel, valamint a... Teljes cikk