Megjelent: 2 éve

A sürgősségin csak az orvosok kommunikációja a probléma?

Majdnem minden orvosnak kellett már bocsánatot kérnie amiatt ahogyan a betegekkel beszélt, ezért a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság kommunikációs képzésre küldené a sürgősségi osztályokon dolgozókat - számol be róla az RTL Híradó.

A Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság azt is javasolja, hogy már az iskolákban kezdjék el oktatni mikor kell sürgősségire mennie egy betegnek.

A szervezet felügyelő bizottságának elnöke szerint nem az a legjobb kommunikáció, ha azt kezdik el mondani, hogy ki ne menjen a sürgősségire - nyilatkozta az RTL Híradónak.

Az MSOTKE kampányt indít, hogy javítsák a sürgősségi osztályokról kialakult képet, szórólapokat is készítenek majd. Olyan megoldást keresnek, ami a betegnek és az orvosoknak egyaránt jó lehet. Az elmúlt hetekben rengeteg olyan fotó, videó került az internetre, ami azt bizonyította, hogy sokan 8-10 vagy több órát is várakoznak a sürgősségin, voltak olyanok is, aki életüket vesztették.

Képeznék az orvosokat is, hogy hogyan kell beszélni a betegekkel, hozzátartozókkal.

Dr. Vass Péter a társaság felügyelő bizottságának elnöke elmondta mindenkinek lehet rossz napja, amikor szíve szerint rondán beszélne a beteggel vagy a hozzátartozóval. Szerinte hazudik az az orvos, akinek még nem volt olyan eset, hogy bocsánatot kellett kérnie, mert elakart küldeni valakit, akinek tényleg sürgősségi beavatkozásra volt szüksége.

RTL Híradó
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter