Módszereiben alattomos, tartalmában aljas az Mt. módosítás Kordás szerint

Módszereiben alattomos, tartalmát tekintve pedig aljas, a munkavállalók számára elfogadhatatlan a munkaidő-szervezés új szabályairól szóló, a munka törvénykönyvét módosító törvényjavaslat. Ezt mondta a Magyar Nemzetnek Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség vezetője a parlament előtt lévő, a gazdasági bizottság által előterjesztett elképzelésről. tovább..

A bányászok és autó-összeszerelők is tiltakoznak a 3 éves munkaidőkeret ellen

A Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete, valamint az Audinál, Opelnél, Bosch csoportnál, Mercedesnél és Lear vállalatnál működő szakszervezetek szerint elfogadhatatlan a hároméves munkaidőkeret bevezetése - írta az MTI. tovább..

Az értelmiségi szakszervezet is tiltakozik a munkaidőkeret-javaslat miatt

Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja a Munka törvénykönyvének újabb változtatását, amely lehetővé tenné a munkáltatónak, hogy akár három évre emelje a munkaidőkeret számítását. Ez nem más, mint egy rabszolga törvény! - írják közleményükben. tovább..

400 órával több ingyenmunka lesz az Mt. módosítása miatt

Tiltakozik a VDSZ, mert 12 hónapról 36 hónaposra emelnék a munkavállalók munkaidőkeretét, ezzel az amúgy is extrém mód túlterhelt magyar dolgozók pluszjuttatás nélküli túlórái akár évi 400 órával emelkedhetnek. Ezért tiltakozik a VDSZ a Munka Törvénykönyvének legújabb módosítási javaslata ellen - írta közleményében a szakszervezet. tovább..

Tiltakoznak a vasasok a munka törvénykönyvének tervezett módosítása ellen

A Vasas Szakszervezeti Szövetség határozottan tiltakozik a munka törvénykönyvének tervezett módosítása ellen, és követelik a munkavállalók érdekeit sértő módosítás tervezetének visszavonását - közölte Balogh Béla, a szakszervezeti tömörülés országos elnöke az MTI-vel. tovább..

Jár, de nem mindig jut garantált bérminimum a vagyonőrnek

Bár megfigyelhető béremelkedés is, egyre többen távoznak a vagyonőr ágazatból, vagy az országból. Összességében fásultak és csórók a vagyonőrök, mert a fejük felett kötött megállapodások és a készenléti jellegű munkakör miatt sok esetben nem kapják meg a nekik járó garantált bérminimumnak megfelelő fizetést. Tegnap történt, hogy közel 10 millió forintot ítélték meg első fokon egy vagyonőrnek egy a készenléti jelleget érintő munkaügyi perben. Utánajártunk a G4S-nél alkalmazott LEGO-s vagyonőr panaszának is. tovább..

Szinte biztosan nem lesz BKV sztrájk

Az érdekképviseletek szerdán kapják meg a BKV béremelési javaslatát írásban. A Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnöke szerint 99,9 százalék, hogy a számok stimmelnek, és lefújhatják a sztrájkkészültséget. tovább..

Nem lesz BKV sztrájk

A BKV közleménye szerint a vállalat menedzsmentje és a szakszervezetek képviselői részvételével megtartott kollektív munkaügyi vitán megtörtént a béremelési javaslat, a szakszervezetek pedig arra jutottak, hogy sztrájkbejelentésüket felfüggesztik - írta a 444. tovább..

Felfüggesztették a sztrájkot a BKV-s szakszervezetek

Januárig visszamenőleg 10+5%-os béremelési ajánlatot kaptak a BKV szakszervezetei szóban a főpolgármestertől. A szakszervezetek felfüggesztik a sztrájkot, amíg az ajánlatot a tárgyalásokon részletesen megismerik, tudtuk meg az egyik szakszervezeti vezetőtől - írta az Index. tovább..

Így szereztem itthon is hasznosítható munkatapasztalatot Vietnámban

Ki ne vágyna rá, hogy egy kicsit belepillanthasson egy másik ország szokásaiba, munkakultúrájába? Különösen motiváló tud lenni, ha valaki ezt a szakmáján belül tudja megtenni, és még a cégét sem kell hozzá otthagynia. A multinacionális cégeknek nagy előnye, hogy szervezeten belül tudják ilyen kultúrák közötti találkozáshoz, nemzetközi tapasztalatokhoz juttatni dolgozóikat. A Maxus Médiaügynökség tavaly indította el vállalaton belül csereprogramját, amelynek első magyarországi nyertese Kaba Viktória lett, aki a cég vietnami irodájában próbálhatta ki magát. Őt kérdezte a HR Portal kinti tapasztalatairól. tovább..

Megvan a BKV sztrájk lehetséges menetrendje

A BKV sztrájk első két napján csak 1-2 járatot fognak vissza a szakszerevezetek. Utána reggel és délután 6 között rendes menetrend szerint járnak a járatok, utána viszont teljesen megáll minden, ami BKV - ezzel áll elő a két legnagyobb szakszervezet a mai tárgyaláson az Index értesülése szerint. tovább..

Kétóránként hídlezárás? Akkor megbénul Budapest ma reggel

A kedd esti CEU melletti tüntetésen a Kossuth téren demonstrálók egyike bejelentette, hogy szerdán két óránként lezárnak egy fővárosi hidat: 8 órakor a Szabadság hidat, 10 órakor a Lánchidat és így tovább. A vasárnapi és a keddi tüntetés szervezői azonban egyelőre nem terveznek hídfoglalást - írta a 24.hu. tovább..

További cikkek
Kétóránként hídlezárás? Akkor megbénul Budapest ma reggel

A kedd esti CEU melletti tüntetésen a Kossuth téren demonstrálók egyike bejelentette, hogy szerdán két óránként lezárnak egy fővárosi hidat: 8... Teljes cikk

Tüntetés volt kedden a Kossuth téren a lex CEU elfogadása után

A CEU-nál tartott élőláncos demonstrációt követően több ezren vonultak át a Kossuth térre, ahol zúgott a "diktátor" és a "ruszkik haza" és a... Teljes cikk

Nemes Gábor: a teljes BKV-s állomány sztrájkolni fog áprilisban

A Nemes Gábor vezette BKV-s Egységes Közlekedési Szakszervezet is jelezte a BKV vezérigazgatójának, hogy sztrájkolni fog. Így nagyjából a teljes... Teljes cikk

Szakszervezet: Ókovács Szilveszter főigazgató vonja vissza diktátumát

A szakszervezet állítja, hogy Ókovács Szilveszter főigazgató diktátumot adott, melyben többek között, évtizedek óta megszerzett jogokat vettek el... Teljes cikk

Három lépésben növekedhetnek a bérek az MVM-nél

Létrejött az MVM Csoportnál a 2017-2019-es bérmegállapodás, amelyben erre az évre 10, 2018-ra 9, 2019-re pedig 8 százalékos emelés szerepel -... Teljes cikk

Facebook